nlc.hu
Otthon

Balatoni nyaralók drágulása

25 millió alatt képtelenség nyaralót venni a Balatonnál

De a Tisza-tónál simán, csak jól körül kell nézni. Mire elég ennyi pénz?

Mióta tavaly márciusban betört a koronavírus-járvány, megnőtt az igény a vidéki házakra, tulajdonképpen az egész országban emelkedtek az ingatlanárak, és miként azt a 24.hu a Pénzcentrum cikkére hivatkozva írja: a járvány hatására nagyon megindult a magyar nyaralópiac: sokan a bezártság hatására vágnak bele a vásárlásba, mivel szeretnének egy komfortos „második otthont”. A Pénzcentrum annak járt utána, hogy mit ér ma 25 millió forint, és kiderül, hogy akik ennyi pénzt szánnak a vásárlásra, azoknak már komoly kompromisszumokat kell kötniük.

Ultrafutó balatoni nyaraló előtt / Fotó: Neményi Márton

Ultrafutó balatoni nyaraló előtt (Fotó: Neményi Márton)

A szakértők szerint a népszerűbb Balaton-parti településeket egyből felejtsük el (de a portugál tengerpartot ne), ám kicsit távolabb a tótól lehet esély. Általánosságban a nyugati medencében nagyobb ingatlant lehet venni ugyanannyi pénzből, mint a keleti medencében.

A Velencei-tónál ez az összeg maximum üres telekre, vagy egy rosszabb állapotú, kisebb nyaralóra elég, a Tisza-tónál viszont ennyiből válogatni is lehetne az ingatlanok között, csakhogy ott is szűkös a kínálat.

A Pénzcentrum által megkérdezett ingatlanszakértők azt is elmondták: a Balatonnál a határ a csillagos ég, és még az 50 millió forint feletti árkategóriás nyaralók is szinte pillanatok alatt elkelnek.

Kvízek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top