nlc.hu
Otthon

63 év késéssel visszavitt könyv

Kis késéssel, 63 év után vittek vissza egy könyvtári könyvet

Még egy kis fecnit is mellékeltek: jobb későn, mint soha!
Könyvtáros

Valószínűleg rekordot döntött az ismeretlen elkövető, aki 63 év késéssel vitt vissza egy könyvtári könyvet. A Newcastle Libraries könyvtárhálózat a Facebookon osztotta meg az alábbi fotót:

Mondanánk, hogy maga a könyv volt annyira izgalmas, újraolvasós és szó szerint letehetetlen, de efelől azért vannak kétségeink. A szóban forgó mű ugyanis egy szakkönyv, Darrell Huff Hogyan hazudjunk statisztikákkal című opusza, ahhoz pedig elég mazochistának kell lenni, hogy az ember az ilyesmit 63 évig olvasgassa. Úgyhogy a legvalószínűbb, hogy simán elkeveredett. Az mindenesetre szép gesztus, hogy még egy fecnit is mellékelt „Jobb későn, mint soha!!” felirattal és egy visszafogott bocsánatkéréssel.

Bárki vitte vissza, sikerült észrevétlenül becsempésznie a könyvtárba. A könyvtárosok szerint nyilván féltek a késedelmi díjtól. A vicc kedvéért kiszámolták: kicsivel több, mint 4700 dollárra, azaz másfél millió forintra jönne ki. A legmagasabb késedelmi díj egyébként 20 dollár, tehát megúszhatták volna ennyivel. Azt azért remélik, hogy felfedi magát; a könyvtár vezetője, David Hepworth azt nyilatkozta, még jutalmat is adnának az illetőnek ingyen könyvek formájában.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top