nlc.hu
Otthon

Berágtak az EFOTT-osokra

Alaposan kiszúrt a velencei önkormányzat az EFOTT-fesztiválozókkal

Pár száz méter helyett egy balesetveszélyes kerülőúton kellene gyalogolniuk kilométereket a fesztiválra igyekvőknek.
efott

Nyolc kilométeres kerülőt kell tennie annak, aki be akar jutni az idén Sukorón rendezett EFOTT fesztiválra – számolt be az RTL Híradó. Ennek az az oka, hogy a velencei önkormányzat lezárta a fesztiválra vezető legrövidebb utat.

A polgármester azzal indokolta az Evezős út lezárását, hogy meg akarják óvni a várost a szemeteléstől és a sok embertől, mert a fesztivál alatt sokan szemetelnének és parkolnának azon az útszakaszon. Gerhard Ákos polgármester korábban – a helyiek visszajelzései alapján – azt a választási ígéretet tette, hogy nem enged be nagyobb fesztiválokat a városba. Most ehhez az ígérethez tartja magát. “Hatalmas forgalommal, hulladékkal járna, illetve a zajhatás is megterhelné a város lakóit” – magyarázta a városvezető.

Az EFOTT fesztivál szervezői viszont azt mondják, ezzel éppen azoknak az életét nehezítik meg, akik Velencéről mennének a fesztiválra, ráadásul az előző években mindig eltakarították a szemetet a buli után.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI Fotó: Kovács Tamás 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top