nlc.hu
Otthon

Máramarossziget: Zavarta a szemét, hogy lebontatta a töltést is

El akarta tüntetni a szeméthegyet, legyalulta az árvízvédelmi töltést is

A máramarosszigeti férfinak ki kell fizetnie a helyreállítás költségeit.

Annyira zavarta egy máramarosszigeti férfi szemét a Tisza mellett felhalmozott szeméthegy, hogy még az árvízvédelmi töltést is lebontatta.  A szemét elhordásával és a földmunkálatokkal megbízott munkás, aki lelkiismeretesen elvégezte a rábízott feladatot, pedig nem lát semmi kivetnivalót abban, hogy 70 méter hosszan eltüntette a földsáncot a máramarosszigeti Crișan utcában, írja a Főtér.

A terület megbízója tulajdonában állt, de a munkálatokhoz a vízügyi hatóság engedélyére is szükség lett volna, és látván a túlbuzgó munka eredményét, értesítették is a rendőrséget, mely eljárást indított. A töltés újraépítését a vízügy vállalja magára, a 150 ezer lejre becsült költséget viszont a férfinak kell fedeznie. Ami a környékbelieket illeti, van, aki örül annak, hogy eltűnt a szemét, mások viszont aggódnak amiatt, hogy mi lesz, ha megnő a Tisza vízszintje.

A Főtér cikke szerint a töltést 1964-ben emelték, és rég volt példa arra, hogy a folyó ezen a szakaszon kilépjen medréből, így fel sem merült, hogy veszélyt jelenthet, ha megbontják. 

hulladéklerakó

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Pixabay)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top