nlc.hu
Otthon

Csatornában rekedt hódokat mentettek - fotó

Csatornában rekedt hódokat mentettek Budapesten – fotók

Egyikük már visszatért a természetbe, másikuk még lábadozik a műtétje után.

Szerdán két hódot mentettek ki a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert szakemberei egy záporkiömlő csatornából, írja közleményében az állatkert.

Az állatokra a Ferencvárosi Szivattyútelep kőbányai záporkiömlő csatornájának vizsgálata során találtak rá, és úgy tűnt, hogy az egyik hód valószínűleg sérült, vagy beteg lehet. A csatornázási Művek munkatársai azonnal felvették a kapcsolatot a nemzeti park igazgatóságával, valamint az állatkerttel. Mielőtt kiszabadították volna a bajba jutott hódokat, a szakemberek  rövid időre elkábították az állatokat, majd egy háló segítségével kihúzták őket a négy méter mélyen található csatornából.

A két hód közül az egyik teljesen egészségesnek bizonyult, őt vissza is engedték a természetbe, a másik állatot viszont meg kellett műteni. A hód, aminek sérüléseit valószínűleg egy másik, rivális állat okozhatta az elkövetkező hetekben állatkertben lábadozik majd, és ha újra megerősödött, a tervek szerint ő is visszakerülhet természetes élőhelyére.

A Fővárosi Állat- és Növénykertnek egyébként már többször akadt dolga segítségre szoruló hódokkal, 2013-ban két elárvult hódgyereknek segítettek, vagy 2015-ben Franci, a városba tévedt hód esete, de 2018-ban is volt sikeres hódmentés, sőt, már csatornából is mentettek hódot korábban az FCSM és a DINPI szakembereivel közösen.

hód

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Pixabay)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top