nlc.hu
Otthon

A hétvége időjárása a késő őszi heteket idézi majd

Időjárás: hétvégén a fűtésre is szükség lehet

Viccnek kicsit erős lenne, de sajnos ez most komoly.

Erős jelzéseket kapunk az időjárástól, hogy véget ér a nyár: a Bors információi szerint hétvégén éjszakánként akár 2-3 fokos hőmérsékletek is előfordulhatnak és számíthatunk esőre is. 

A Kárpát-medence térségébe északi, észak-nyugati irányból sarkvidéki eredetű hideg levegő áramlik majd, ami miatt jelentősen lehűl a levegő. A változás ráadásul tartós lesz, mivel délről egyelőre nem várható enyhülés. A hideggel együtt csapadék is eléri a régiót, ami legalább a mezőgazdaság számára jó hír. 

Meglepően hideg lesz a hétvége időjárása

Hétvégén az esernyőre és akár egy meleg kabátra is szükség lehet (Fotó: Getty Images)

A Bors idézi Németh Lajos meteorológust, aki azért annyit közölt, hogy legalább az 1973-ban rögzített hidegrekord nem lesz veszélyben. Ehhez képest az ebben az időszakban mért melegrekord 1946. szeptember 9-én 38,2 fok volt, amit Szegeden mértek.

Németh Lajos hozzátette, nem kizárt, hogy szeptember végén, október elején előfordulhatnak még melegebb hetek, ez azonban még annyira messze van, hogy nem szeretne jóslásokba bocsátkozni a bizonytalan meteorológiai helyzet miatt.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top