nlc.hu
Otthon

Konyhatrend a TikTokon

Mutatjuk, milyen az igazán trendi konyha a TikTok szerint

A designerek is jobban teszik lassan, ha a TikTokról tájékozódnak, mert ma már a milliónyi néző alakítja a konyhatrendet is.

A TikTok rég nem csupán a táncikálásról és bolondozásról szól, egészen komoly hatással vannak már a minivideók a nézők és a trendek életére. Sok más mellett a lakberendezési trükkök, divat tippek, arcápolási, sminkelési praktikák, háztartási, rendszerezési javaslatok mind megtalálhatók a TikTokon, általában egész hasznos életvezetési tanácsokat kaphatunk a felhasználóktól. Annyira nagy hatása van most már az életünkre, hogy mit látunk a TikTokon, hogy egy konyhaeszközöket gyártó angol cég kielemeztette a 2021-es konyhatrendeket úgy, hogy összevetették a TikTokos konyhás keresésekkel és tartalmakkal az eredményeket, majd az így kialakult érintkezési pontokat vették irányadónak az év konyhatrendjében.

@newbuild_newlyweds 60 second full pantry makeover. We have more detailed videos here and on our Instagram! #diy #diyproject #pantry #home #organize #makeover ♬ Happy Vibes - GNL

Az eredményekben azt találták, hogy a járvány miatt egyrészt a fél világ felújította a konyháját, és a legnépszerűbb trend a beépített konyhaszekrény a tárolás megoldására, a második legmenőbbek a lebegő polcok lettek, a harmadik helyet pedig a konyhasziget DIY felújítása nyerte el, amit a bezárt világ előszeretettel festett át vagy épített át egészen más stílusúra.

TikTok konyhatrend

A drámai, sötét konyhák trendingelnek a TikTokon (Kép: Getty Images)

A dekoráció tekintetében a sötétebb színek dominálnak az új trendekben, legyen szó falfestésről vagy a konyhabútor színéről. Úgy tűnik, leáldozott a világos skandináv stílusnak, legalábbis a TikTokon most a drámai hatású konyhák mennek jobban, kontrasztos és mély színekkel. Ehhez még kell a trend szerint egy kis trükkös, rejtett világítás, márvány padló vagy konyhapult, és máris egy görög drámában érezhetjük magunkat főzés közben.

Az elemzést készítő cég szerint természetesen nem szabad minden irányt egy konyhába bezsúfolni, mert nem működik minden otthonban jól a sötét, márványos konyhatrend. A javaslatuk az, hogy bármennyire is lelkesek leszünk egy TikTok videó láttán, amelyben épp átalakítják saját kezűleg a konyhát, inkább ne essünk neki a saját konyhánknak hirtelen, hanem gondoljuk át, hogy a változtatás mennyire illik a lakás, ház többi helyiségében uralkodó stílushoz és hogy öt év múlva is akarjuk-e a DIY átalakításunkat nézni a konyhában. Ha bizonytalanok vagyunk benne, hogy milyen eredménnyel zárulna a TikTok videó lemásolása, akkor jobban járunk, ha meghagyjuk álmodozás szintjén az ötletet.

Via

Rendszerezés okosan:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top