nlc.hu
Otthon

Súlyos büntetéssel néz szembe a nevelt fiát halálra verő férfi

Súlyos büntetéssel néz szembe a férfi, aki halálra verte kétéves nevelt kisfiát

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kezdeményezte az első fokon kiszabott büntetés helybenhagyását.

Májusban első fokon 18 év fegyházbüntetésre ítélték a férfit, aki olyan súlyosan bántalmazta élettársa 2 éves kisfiát, hogy a gyerek meghalt. A férfi végig tagadta a bűncselekmények elkövetését, a nem jogerős ítélet kihirdetését követően védőjével  – téves jogi minősítés megállapítására hivatkozva – felmentésért, illetve a kiszabott büntetés enyhítéséért fellebbezett, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség pedig a napokban benyújtott másodfokú indítványával kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál 18 éves fegyházbüntetés helybenhagyását.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi 2018. január 24-én élettársa felügyeletére bízott kétéves kisfiát egy beazonosítatlanul maradt tárggyal bántalmazta, a kicsinek több testrészén legalább 47 sérülést okozott, illetve nagy erővel meg is rázta.  A mentőket a férfi  barátja értesítette, és ugyan sikerült újraéleszteniük a kisfiút, de a gyermek olyan súlyos koponya- és agysérüléseket szenvedett, hogy beállt nála a klinikai halál, és a kórházba szállítása után meghalt, írja a 24.hu.

bíróság

Fotó: Pexels/Sora Shimazaki

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top