nlc.hu
Otthon

Két beteg gyerekkel otthont keres a pécsi család

Két súlyos beteg gyerekkel új otthont keres a pécsi család

Ki kell költöznie az albérletből annak a pécsi családnak, ahol mindkét gyerek súlyos betegségben szenved.
Két súlyos beteg gyerekkel új otthont keres a pécsi család

Két súlyos beteg gyerekkel keres új otthont egy pécsi család, ezért adománygyűjtést indítottak – számolt be az RTL Híradó.

Emma már 9 éves, de egy veleszületett agyi rendellenesség miatt egy 2 hónapos kisbabaként éli életét, állandó ellátásra szorul, ráadásul súlyos epilepsziával küzd.

Nővéréről, a 13 éves Fanniról két éve derült ki, hogy egy ritka genetikai betegségben, Marfan-szindrómában szenved, ami miatt bármikor elvékonyodhat a nyaki és a hasi aortája, és akkor azonnal műteni kell. Az viszont már most látszik, hogy hamarosan szívműtétre lesz szüksége.

A pécsi család albérletben él, amit nagyon nehezen tudnak fizetni, mert a kislány havi gyógyszeradagja 150 ezer forintba kerül. Ráadásul november végéig ki kell költözniük, mert a tulajdonos eladja a lakást. Az édesanya azt mondja, már most is csak segítséggel tudják kifizetni a kiadásokat, ezért félő, hogy ezután el kell dönteniük, hogy Emma gyógyszereit vagy a lakhatásukat finanszírozzák.

A kislány ellátásával járó hangos zajok miatt, a szomszédban lakók érdekében a család nem szívesen költözne újabb albérletbe, a kezelések miatt viszont mindenképpen Pécsen kell maradniuk. Ezért elindították az Együtt Emma mindennapjaiért című Facebook-oldalt, ahol adománygyűjtésbe kezdtek.

(Kiemelt kép: Facebook/Együtt Emma mindennapjaiért)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top