nlc.hu
Otthon

Magyarország különleges szálláshelyei

Ezek Magyarország legkülönlegesebb szálláshelyei

Ha pár éjszakára szeretnétek kilépni a komfortzónátokból, és valami igazán különleges helyen megszállni, akkor a következő szálláshelyek egyikét vegyük szemügyre.

Nem mindennapi szálláshelyeket mutatunk, ráadásul nem is kell túl messzire menni, hiszen mindegyik Magyarországon található.

Ház A Vízen – Tiszafüred-Tiszaörvény

A Tiszafüred legnagyobb kikötőjében, a Szabics-kikötőben horgonyzó 4 házacska tulajdonképpen egy-egy katamarán testére épült motoros hajó, amik vízi közlekedésre is alkalmasak. Kettőt közülük vízpartról, kettőt pedig csónakkal lehet megközelíteni. A 24 négyzetméteres, környezetbarát technológiával működő házak egyenként 4-4 fő számára jelentenek kényelmes szálláshelyet.

A Tisza-tó a pihenés mellett rengeteg programlehetőséget is nyújt, aki azonban szeretne mégis kiszabadulni a pörgős hétköznapokból, annak garantáljuk, hogy talán a még soha nem tapasztalt igazi kikapcsolódásban lehet nálunk része

– olvasható a honlapon.

Különleges szálláshelyek Magyarországon

Szó szerint a vízen élvezheted a kényelmes szállást (Fotó: Ház a vízen/Facebook)

Ezererdő Vendégház – Egerbakta

Egerbakta csendes, erdővel körülvett kis település a Bükk hegység lábánál. A falu legérdekesebb természeti kincsei az egerbaktai tőzegmohos láptavak, amikhez turistaútvonal vezet. Az Ezererdő Vendégház kiváló kiindulópont a túrázásokhoz.

„A természeti környezet – az erdő, a tavak, a madarak és a vadak mind a tökéletes kikapcsolódás háttereként szolgálnak. A vendégház a saját házunkkal egy területen, de különálló épületben helyezkedik el, saját terasszal és erdei kerttel. A ház körüli parkban grillezéshez és tűzrakáshoz alkalmas terasz, kerti tó napozórésszel, sportolási lehetőségek is a vendégek rendelkezésére állnak” – írják a vendégház honlapján

Különleges szálláshelyek Magyarországon

Az év minden napján egy élmény itt pár nap (Fotó: Ezererdő Vendégház/Facebook)

Glampiknik – Kercaszomor

Az Őrségi Nemzeti Park közelében, az erdő szélén találhatóak a Glampiknik Kercaszomor sátrai. Hibátlanul ötvözik a kempingezést a minőségi vendégszobákkal, ugyanis az ide látogatók két kényelmes, négyszemélyes sátorban szállhatnak meg, ráadásul a megújuló energiaforrásokat használó szálláson a gyerekek 4 éves korig ingyenesen tartózkodhatnak. Aki szeretne elvonulni, máris megtalálta a neki való szállást:

Különleges szálláshelyek Magyarországon

Egyszerű szálláshely, ahol hallani fogod a saját gondolataid (Fotó: Glampiknik/Facebook)

Nomád Glamping Buborékház – Noszvaj

Noszvaj az ország egyik legtisztább levegőjű települése, ami a Bükk ölelésében található. Itt nemcsak menő túraösvényeket, hanem fantasztikus szálláshelyeket is felfedezhetünk. Ilyenek például a buborékházak.

Különleges szálláshelyek Magyarországon

Egyik személyes kedvencünk (Fotó: Nomád Hotel & Glamping/Facebook)

Jellegzetességük, hogy az égbolttól gyakorlatilag egyetlen átlátszó réteg választ el minket pihenés közben. Az öt méter átmérőjű, gömbölyű sátrat a kintről beáramló, friss erdei levegő tartja a magasban. Egy dologra kell csak figyelni: a belépésnél fontos ügyelni a zsilipes nyitás-zárás pontos betartására. Ez azt jelenti, hogy miután beléptünk az előszobába, csak akkor cipzározhatjuk ki a nappaliba vezető ajtót, miután bezártuk a bejáratit.

Hazai kirándulóhelyek:

(Nyitókép: Nomád Hotel & Glamping/Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top