nlc.hu
Otthon

világhírű magyar tananyag az iskolákban

Először fel akarta robbantani az egész várost, aztán ő lett a polgármester – Erre képes a világhírű magyar tananyag az iskolákban

A Maker‘s Red Box egy szerepjáték. Egy olyan játék, melynek történetét gyerekek írják, szereplőit, díszleteit szintén gyerekek készítik el 3D nyomtatóval, lézervágóval, számítógéppel, fűrésszel, ragasztóval. Például megépíthetik a jövő városát, amelyben mindent ők terveznek meg az úthálózattól kezdve a világításig. Miközben a város épül, ők egymásra utalva dolgoznak és ezáltal olyan képességekre tesznek szert, amelyre egy átlagos iskolai órán nincs lehetőségük. Ezek az alkotópedagógia foglalkozások mégis részei lehetnek az iskolai tananyagnak, mindössze nyitott és lelkes pedagógusokra van hozzá szükség. Magyarországon ma már több mint húsz iskolában tanulnak ezzel a módszerrel a gyerekek, akik közül sokan ennek köszönhetően jöttek rá arra, mihez értenek igazán, milyen irányban szeretnének továbbtanulni.
Maker's Red Box

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top