nlc.hu
Otthon

Szentendre: büntetést kap, aki nem hagy másokat parkolni

Szentendre: napi 20 ezer forint büntetés járhat annak, aki nem hagy másokat parkolni háza előtt

Volt már, hogy balesetet okozott egy ház elé kitett kőtömb, az önkormányzat a tettek mezejére lépett.

A szentendrei önkormányzatnak elege lett abból, hogy egyesek lezárják a közterületet, mert az önkényes területfoglalás ugyanis nemcsak szabálytalan, de veszélyes is, volt már arra példa, hogy egy ház elé lerakott betontömb balesetet okozott. 

A néhány napja indult közterület-használatot ellenőrző akció keretében néhány utcában összesen negyven ingatlannál találtak szabálytalanságot, ezért kemény fellépésre szánta el magát a város vezetése. Az önkormányzat először levelet küld az érintett tulajdonosoknak, amennyiben a felszólítást követő három napon belül az érintett nem távolítja el az akadályt, az ismételt hatósági ellenőrzés után a Rendészeti Igazgatóság a kihelyező költségére elszállíthatja azokat, és büntetést szab ki. Amennyiben a felszólítást követő három napon belül az érintett nem távolítja el az akadályt, az ismételt hatósági ellenőrzés után a Rendészeti Igazgatóság a kihelyező költségére elszállíthatja azokat, és büntetést szab ki – számolt be a Budapest Környéke.

Az ilyen tömbök építési hulladéknak minősülnek, amelyet az adott ingatlan tulajdonosának kell elvitetnie, vagy bejelentenie az önkormányzatnál. Azonban ezeket jellemzően akadályozási céllal teszik ki, így nem jelentik be az önkormányzatnál. Ha összetörik egy autó egy ilyen kőtömb miatt, akkor a ház tulajdonosa lesz a felelős, neki kell fizetnie a kártérítést. Ha valaki azt állítja, hogy más tette oda a köveket, akkor szakértőt rendelnek ki, aki megállapítja, hogy tényleg pár órája került oda az akadály, vagy régebben van ott. 

Az engedély nélküli közterület-használat vagy engedélytől eltérő közterület-használat esetén az irányadó napi díjtétel ötszörösének megfelelő összeget, de legalább 20.000 Ft-ot kell közterület-használati díjként megfizetni minden olyan nap után, amikor az engedély nélküli közterület-használat bizonyítható. 

(via Portfolio)

Szentendre

A légifotón a Wiking Yacht Club kikötõje a Szentendrei-Dunaágon Szentendrénél 2021. július 30-án (Fotó: MTI/Varga György)

kghj

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top