nlc.hu
Otthon

47 évig ugyanott parkoló autó

47 éve parkol ugyanott az autó, emlékmű lesz belőle

Restaurálják és kiállítják a helyi látványossággá vált autót, amely 47 éve ugyanott parkol egy olasz városban.
47 éve parkol ugyanott az autó, emlékmű lesz belőle

Már 47 éve ugyanott parkol egy autó az olaszországi Conegliano városában, és az emberek számára a világoskék Lancia Fulvia mostanra a városkép részévé vált.

A kocsit Angelo Fregolent először 1962-ben parkolta le a via Zambonin található helyen, amikor a feleségével. Bertillával egy újságos boltot üzemeltetett. Amikor megnyitotta az üzletet, a kocsival hordta az újságokat a boltjába. Aztán amikor a házaspár 1974-ben nyugdíjba vonult, a kocsit otthagyták a parkolóhelyen.

A férfi ma már 94 éves, a városba érkezők turisták pedig szelfiznek a hátrahagyott autóval, ami helyi látványosság lett. A Google Térképeken is látható:

A nevezetességet nemrégiben mégis elmozdították a parkolóhelyéről, ugyanis bemutatták egy páduai autókiállításon más klasszikus járművek mellett. Ezt követően egy műhelybe vitték a Lanciát, ahol egy helyi veterán autósklubnak köszönhetően teljes körűen restaurálják a régi autót.

Ha befejeződik a helyreállítás, az autót egy közeli iskola előtt állítják ki, ahol Angelo és Bertilla az ablakukból láthatják a kocsit és a fotózkodó turistákat. A helyiek pedig nagyon örülnek annak, hogy a látványossággá vált autószobrot nem megsemmisítették, hanem megmentették.

(LadBible)

(Kiemelt kép: Google Maps)

Még több parkolási mizéria az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top