nlc.hu
Otthon
Itt a megoldás, ha szép és fenntartható otthont szeretnél! (x)

Itt a megoldás, ha szép és fenntartható otthont szeretnél! (x)

Tudatos választással nemcsak az anyag-, hanem az energiaköltségek is csökkenthetők.

Itt a megoldás, ha szép és fenntartható otthont szeretnél! (x)
Napjainkban egyre fontosabbá válik, hogy az otthonunk ne csak családi fészek legyen, de a lehetőségekhez mérten minél kisebb legyen a környezeti terhelése – divatos kifejezéssel ökolábnyoma – és a tulajdonos pénztárcáját is kímélje, amennyire csak lehet.

Az egyik kézenfekvő megoldás egy napelemtábla vagy napkollektor telepítése, amivel hatékonyan csökkenthető a lakás villanyszámlája, de akár más energiaköltségei is, hiszen sokan a víz melegítésére áramot használnak, illetve akár a gázszámla is mérsékelhető, megfelelő megoldások alkalmazásával.

Igen ám, de sokakat elriaszt, hogy az eddig használt napelempanelek óriási felületet igényelnek, amelyek ráadásul kiemelkednek a tető vonalából, elcsúfítva a felújított vagy újonnan megépült ház látképét. Arról nem beszélve, hogy az elmúlt időszakban hajmeresztő módon emelkedtek meg az építőipari alapanyagok és szolgáltatások árai, így az új házat építők most kétszer-háromszor is meggondolják, mire költenek, ezért sem mindegy, hogy milyen tető kerül a leendő otthon fölé.

A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. különleges megoldásával azonban két legyet lehet ütni egy csapásra: felhúzni egy korszerű, energiatakarékos és energiahatékony otthont, úgy, hogy a dizájnból sem kell jottányit sem engedni. Ráadásul, mindez még költségeket is megtakarít a lakóknak, így nyugodtan mondhatjuk, hogy össze lehet kötni a kellemeset a hasznossal – vagy ha úgy tetszik, a hasznosat a hasznossal.

Itt a megoldás, ha szép és fenntartható otthont szeretnél! (x)
Napelem + tetőcserép = korszerű és környezetbarát építkezés

A Terrán innovatív Generon napelemes tetőcserepe ötletes kreatív megoldás azoknak, akik fenntartható módon szeretnének élni. A beton alapú cserepek ugyanis beépített szolárcellákat tartalmaznak, így többé nincs szükség a tető síkját megtörő napelemtáblák rögzítésére, amelyek tönkreteszik a ház összképét. A különféle szakmai díjakkal is kitüntetett Terrán Generon tetőcserepek valódi befektetést jelentenek a jövőbe, részben a megtermelt, környezetbarát, megújuló energia miatt, részben pedig azért, mert a beruházást követően annak költsége idővel megtérül, onnantól pedig a megtakarított energia ára ott marad a tulajdonos zsebében, vagyis a napelemes tetőcserép a továbbiakban minden hónapban közvetve csökkentheti a család kiadásait.

Bár a különleges cserép darabára a beépített csúcstechnológia miatt több, mint a hagyományos cserepeké, ne feledjük, hogy egyrészt nem szükséges az egész tetőt ilyenekkel befedni: egy átlagos családi ház tetejére nagyjából kétezer darab cserépre van szükség, azonban egy négyfős család átlagos energiafogyasztását már körülbelül 300 darab Terrán Generon napelemes cserép képes fedezni, azaz csupán a tetőfelület mintegy 15-20 százalékát kell ilyenekkel borítani. A gyártó nem kevesebb mint 20 év garanciát vállal a termékeire, így garantált a hosszú távú nyugalom a rendszer működését tekintve.

Itt a megoldás, ha szép és fenntartható otthont szeretnél! (x)

A Generon integrált szolárcellás beton tetőcserepei teljesítményben könnyedén felveszik a versenyt a klasszikus napelempanelekkel, emellett az ingatlan értékét is jelentősen növelik, így későbbi költözés esetén is további hasznot húzhat belőle a tulajdonos, arról nem beszélve, hogy otthona így kiemelkedik majd a többi ház közül.

A Terrán Generon tetőcserepek további előnye, hogy, mivel azok belesimulnak a tető síkjába, nem szükséges megbontani a tetőszerkezetet a napelemes rendszer beépítéséhez, ami az esztétikumon túl a napjainkban sajnos egyre gyakoribb, szélsőséges időjárási eseményeket figyelembe véve sem elhanyagolható szempont. Persze, a tomboló viharokban előfordulhat, hogy megsérül a tető, ilyenkor azonban nem kell lemondani a napelemes rendszer előnyeiről, hiszen a sérült cserepek cseréje gyorsan és hatékonyan megoldható, és addig sem kell a teljes rendszer működését leállítani.

Visszatérve az anyagiakra, a Terrán Generon rendszerek beépítési költségét nem szabad önmagában szemlélni, hiszen vagy új tető építésével, vagy a meglévő tető korszerűsítésével éri meg igazán felhelyezni (kivéve persze, ha már eleve Zenit vagy Rundo cserepünk van). Előbbi esetben a Generon többletköltsége az összberuházáshoz képest 1 százalék alatti, ha pedig felújítunk, akkor sincs 10 százalék felett. A számok nyelvére lefordítva mindezt: egy átlagos, 250 négyzetméteres tető ára összesen kb. 7,5 millió forint: ebből a munkadíj 3 millió forint, a faanyag 2,5 millió forint, a cserép és ereszcsatorna pedig 2 millió forint. Ha új építésű házról van szó, akkor a tető az összköltségek 10-15 százalékát adja, tehát a Generon napelemes cserepek ára még inkább elenyésző a teljes beruházást tekintve. Arról pedig akkor még nem is beszéltünk, hogy a Generon telepítésére, a 2021-es otthonfelújítási támogatás is igényelhető, ami akár 50 százalékos visszatérítést is jelenthet a tulajdonos számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top