nlc.hu
Otthon

Az oltatlanok korlátozása

Boldogkői Zsolt: az oltatlanokat kellene szigorúan korlátozni

A virológus kötelezővé tenné minden intézményben a maszkviselést, és az oltatlanokra vonatkozó korlátozásokat vezetne be.

Egyre gyorsabban terjed a járvány Magyarországon, a pénteki adatok szerint 6804 új fertőzöttet regisztráltak és elhunyt 83 beteg. A szakemberek szerint az oltás valóban megvéd a súlyos betegségtől, ám más óvintézkedésekre is szükség lenne.

Boldogkői Zsolt szerint az oltatlanokat kellene szigorúan korlátozni. A virológus az RTL Híradónak azt mondta: érdemes lenne este nyolc vagy tíz óra utáni kijárási tilalmat elrendelni az oltatlanok számára, a tömegközlekedésre való felszállást, vidéken pedig a kocsmába járást pedig oltási igazolványhoz kötné.

Maszkot viselő utasok a metrón

A kép illusztráció. Védőmaszkot viselő utasok szállnak le a metróról a Széll Kálmán téri állomáson 2020. április 27-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A szakember hozzátette: mivel az oltottak is képesek fertőzni – bár kisebb mértékben, mint az oltatlanok –, a maszkviselést azonnal bevezetné minden intézményben.

Jelenleg csak a szociális- és egészségügyi intézményekben, valamint a tömegközlekedési eszközökön kötelező a maszk, emellett a munkáltatók kötelezővé tehetik az oltást a dolgozók számára.

További hírek a járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top