nlc.hu
Otthon

Örökbefogadásra váró kutyák és a Mi kis falunk sztárjai

Kutyákkal pózolnak a Mi kis falunk sztárjai

Naptár készült a Vigyél Haza Alapítvány gazdira váró kutyáival és Pajkaszeg lakóival

A Vigyél Haza Alapítvány idén is elkészítette jövő évi naptárát, melynek főszereplői az örökbefogadásra váró kutyusok, akik ezúttal az ország legnépszerűbb TV-sorozata, A Mi kis falunk sztárjaival pózolnak. A szervezet célja, hogy kedvet csináljon az önhibájukon kívül gazdátlan állatok örökbefogadásához, az elkészült naptár eladásából származó bevételt pedig közvetlenül az árva állatok gyógyítására fordítják. A képeken szereplő kutyák egy része már a közelmúltban gazdára talált, de néhányan még mindig az alapítvány gondozásában keresik végleges otthonukat. A kedves és megható képek a Vizslafotózás önzetlen segítségével készültek.

Gyuri még a szomszédba is imádott kocsijával jár, és az egyetlen dolog, amitől fél, az a házasság. Reddingtont villamos gázolta el. Négy hónapig volt állatklinikán, és közben három műtéten esett át, de meggyógyult, és csodás gazdikat kapott Kitti és Marci személyében.

Lengyel Tamás és Reddington (Fotó: Göblyös Péter - Vizslafotózás)

Lengyel Tamás és Reddington (Fotó: Göblyös Péter – Vizslafotózás)

Laci a fiatal álmodozó. Kati, a volt tanárnő egyetlen fia, és a polgármester unokaöccse. Pizsi tavasszal Pesten kóborolt, így került gondozásunkba. A kezdetben bizalmatlan jószág az egyik legcukibb mentett kutyánk lett, majd Andi örökbe fogadta őt.

Bánki Gergely és Pizsi (Fotó: Göblyös Péter - Vizslafotózás)

Bánki Gergely és Pizsi (Fotó: Göblyös Péter – Vizslafotózás)

Fiatal, szemrevaló postásnő, aki több falubeli férfinak is elcsavarja a fejét. Csepkét elgázolták, és sokáig senki sem talált rá. Bal lábán az elhanyagolt törést már nem lehetett megmenteni – amputálni kellett. Gyógyulása után karácsonyra gazdikat kapott Anna és Luke személyében.

Pokorny Lia és Csepke (Fotó: Göblyös Péter - Vizslafotózás)

Pokorny Lia és Csepke (Fotó: Göblyös Péter – Vizslafotózás)

Janó a falu jóságos doktor bácsija. Állatorvos, de embereket is kezel. A fizikai bajok ellátása mellett lelki segítségnyújtásért is gyakran fordulnak hozzá. Lilit csonkolt lábbal adták le az Illatos úton. Az alapítvány vállalta Lili további műtétjét majd rehabilitációját. A fiatal, barátságos kutya megtanulta a három lábon való közlekedést, és hamarosan Violetta és Adorján fogadták örökbe őt.

Reviczky Gábor és Lili (Fotó: Göblyös Péter - Vizslafotózás)

Reviczky Gábor és Lili (Fotó: Göblyös Péter – Vizslafotózás)

Szifon és Baki közmunkások, bár sokkal inkább közmunka-kerülők. Az ásó helyett leginkább a kocsmapultot szeretik támasztani. Csedi idős gazdája meghalt, és a 13 éves kiskutya az Illatos úton kötött ki. A kedves szeretetcsomagot alapítványunk vette magához. Ideiglenes befogadását Helga és Marci vállalták, majd örökbe is fogadták őt.

Debreczeny Csaba és Kerekes József, Csedivel (Fotó: Göblyös Péter - Vizslafotózás)

Debreczeny Csaba és Kerekes József, Csedivel (Fotó: Göblyös Péter – Vizslafotózás)

Viki Zsolt felesége, és vele ellentétben nehezen viseli a pajkaszegi életet, de később ideiglenesen átveszi Erika helyét a hivatalban. Gyufa a nagy hidegek előtt került januárban gondozásunkba mamájával és 5 tesójával, és gyönyörű, egészséges kiskutyákká cseperedtek. Gyufát Hajni és Csaba fogadták örökbe.

Törőcsik Franciska és Gyufa (Fotó: Göblyös Péter - Vizslafotózás)

Törőcsik Franciska és Gyufa (Fotó: Göblyös Péter – Vizslafotózás)

A jóképű pap, aki a reverendáját semmire nem cserélné le, pedig a falu lányai bármit megadnának érte. Csipesz mindössze 7 hónapos volt, amikor törött lábbal, kikötve egy játszótéren hagyták Budapesten. Elhanyagolt törését ortopéd sebészek stabilizálták, majd gyógyultan István örökbe fogadta őt.

Schmied Zoltán és Csipesz (Fotó: Göblyös Péter - Vizslafotózás)

Schmied Zoltán és Csipesz (Fotó: Göblyös Péter – Vizslafotózás)

Zsolt új lakó a faluban feleségével, Vikivel. A barátságos, laza fiú igyekszik alkalmazkodni a falusi élethez, és jó kapcsolatot ápolni a helyiekkel. Elemér egyéves kan kutya, akit törött lábbal találtak, és az Illatos útra került. Mi meggyógyítottuk, és most egészségesen várja az igazi gazdit alapítványunknál.

Fehér Tibor és Elemér (Fotó: Göblyös Péter - Vizslafotózás)

Fehér Tibor és Elemér (Fotó: Göblyös Péter – Vizslafotózás)

Kati, a polgármester testvére, nyugdíjazott magyartanárnő. Anyáskodó típus, nemcsak fiával Lacival, de a néha erkölcsi nevelést igénylő Károllyal is. Lucy még csak négy éves, mégis három hónapot töltött az Illatos úton, míg alapítványunk gondozásába vette őt. Végül Anita és Berci fogadták őt örökbe, akik két kislányukkal pesti lakásban élnek.

Udvaros Dorottya és Lucy (Fotó: Göblyös Péter - Vizslafotózás)

Udvaros Dorottya és Lucy (Fotó: Göblyös Péter – Vizslafotózás)

Károly Pajkaszeg polgármestere. Láthatóan nem tagadja meg magától az élet örömeit. Számára a falu az első – rögtön a saját érdekei után. Billie Jean 12 éves nagymami, aki egy évet töltött az Illatos úton, míg tavasszal magunkhoz vettük őt. A barátságos öreglányt korábban lakásban tartották, szépen közlekedik pórázon, és más kutyákkal is barátkozó, így igazi társa lehet egy jószívű örökbefogadónak.

Csuja Imre és Billie Jean (Fotó: Göblyös Péter - Vizslafotózás)

Csuja Imre és Billie Jean (Fotó: Göblyös Péter – Vizslafotózás)

Zömbikné és Bezzegné falubeli asszonyok, akik a Pajkaszeget érintő történések hatására szaftos pletykákat indítanak. Muki tulajdonosát felelőtlen állattartás miatt az önkormányzat lemondatta, így a kutyus alapítványunk gondozásába került. A szívférges kutyát hosszú hónapok alatt sikeresen gyógyíttattuk. Tekla és Gábor türelmesen vártak, míg örökbe fogadhatták őt.

Tóth Enikő és Zsurzs Kati és Muki (Fotó: Göblyös Péter - Vizslafotózás)

Tóth Enikő és Zsurzs Kati és Muki (Fotó: Göblyös Péter – Vizslafotózás)

Stoki körzeti megbízott, a falu rendjének fáradhatatlan őrzője. Málna a fővárosban kószált, és az egyéves kiskutyát alapítványunk vette gondozásba. A kedves, kócos kutyát egészségesen és megszépítve adtuk Lázárnak örökbe.

Szabó Győző és Málna (Fotó: Göblyös Péter - Vizslafotózás)

Szabó Győző és Málna (Fotó: Göblyös Péter – Vizslafotózás)

Fotó: Göblyös Péter - Vizslafotózás

Fotó: Göblyös Péter – Vizslafotózás

Nézz bele, hogyan készült a Vigyél Haza Alapítvány naptára:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top