nlc.hu
Otthon

Csalók vegyülnek a menekültek közé

Csalók vegyülnek a menekültek közé, hogy részesüljenek az adományokból

A rendőrség a police.hu oldalon hívta fel a figyelmet a jelenségre, hogy egyre gyakrabban találkoznak olyan magyarországi bejelentett lakcímmel bíró emberekkel, akik a háború elől menekülők közé vegyülve veszik el az adományokat.

A rendőrök egyre gyakrabban találkoznak olyan Magyarországon élőkkel, akik elvegyülnek a Nyugati pályaudvarra érkező menekültek között, hogy aztán részesülhessenek a nekik szánt adományokból. Vannak, akik arra is veszik a fáradtságot, hogy leutazzanak egy vidéki állomásra, és onnan egy főváros felé tartó vonatra felszállva újabb csomagokért állhassanak be a sorba – írja a hvg.

Segélypont a Nyugati pályaudvaron

Önkéntesek ételadományt nyújtanak a Nyugati pályaudvarra érkező menekülteknek (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság együttműködik a karitatív szervezetekkel abban, hogy megelőzzék a visszaéléseket. A BRFK szerint a rendőreik részrehajlás nélkül nyújtanak segítséget az érkezőknek, és visszautasítják a híresztelést, miszerint a Nyugati pályaudvar segélypontján származás alapján igazoltatják az ott sorban állókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top