nlc.hu
Otthon
A menekült Tünde elvesztette a babáját

Tünde 12 hetes terhesen indult útnak Ukrajnából, de a menekülés és a félelem miatt elvesztette a babáját

Puskás Tünde a háború elől menekült Magyarországra, ahol már a férje várta őt és két gyerekét. Mégsem örülhettek annyira egymásnak, ugyanis egy tragédia árnyékolta be a viszontlátás örömét: a nő elveszítette a magzatát.

Puskás Tünde rendkívül boldog volt, hogy harmadjára is gyereket vár. Korábban már egy kisfia és egy kislánya is született, és nagyon örült annak, hogy tovább bővül a család. Vigyázott magára, még akkor is igyekezett kerülni a pánikot, amikor megtudta, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. Eleinte azt gondolta, hogy talán Kárpátalját nem éri el a háború és ők ott biztonságban vannak. Ahogy jöttek az egyre aggasztóbb hírek az oroszok erőszakosságáról, mégis a menekülés mellett döntöttek – írja a Bors.

Puskás Tünde

Puskás Tünde négy órát gyalogolt a kisgyerekeivel a határig (részlet a Bors interjújából)

Tünde végül négy órán keresztül gyalogolt két kisgyerekével. Félt az úttól, de bízott abban, hogy végül újra egyesülhet a család, és szeptemberben majd együtt örülhetnek az újabb babájuknak. A férje a határnál várta őket, a boldogság azonban nem tartott sokáig: a nő másnap reggel erős fájdalmakra ébredt. Mint kiderült, a sok félelem és stressz megölte a 12 hetes babáját, akit aztán ki kellett venni. Tünde próbál bizakodó lenni: nem adják fel a reményt, hogy egyszer még harmadik gyerekük legyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top