nlc.hu
Otthon

Fejtörést okoz egy macska, aki imád a hűtőben ülni

Felbolydult a net a macskától, aki rá van kattanva a hűtőszekrényre

Gazdája a Reddit közösségi oldalon keresztül kért segítséget és több ezren osztották meg vele tapasztalataikat.

Ha tekintetünk egy napos foltra siklik a szőnyegen, vagy egy meleget árasztó radiátorhoz ér a kezünk, nem esik nehezünkre odaképzelni egy cicát, hiszen, köztudott, hogy a macskák nagyon szeretik a meleget. Ennek a sztereotípiának azonban egyáltalán nem felel meg Trevor, az a macska, akinek gazdája a Reddit nevű közösségi weboldalon kért segítséget. Grayson Martin azt szerette volna megtudni, mit tehet, hogy macskája felhagyjon azzal a szokásával, hogy egyből beugrik a hűtőszekrénybe, mihelyt valaki kinyitja a fridzsider ajtaját – számolt be az esetről a Fox News.

macska

Képünk csupán illusztráció (Fotó: Pixabay)

Rövid idő belül több ezer macskatulajdonos ragadott klaviatúrát, hogy megossza Martinnal tanácsait. Volt, aki azt javasolta, engedje, hogy addig maradjon Trevor a hűtőben, amíg meg nem unja, míg más szerint az jelenthet megoldást, ha mutat a macskának egy másik, elbújásra alkalmas helyet. A férfi állítása szerint kipróbálta a javasolt ötleteket, majd visszatért az internetes közösséghez, hogy jelezze, a macska továbbra is makacsan ragaszkodik a hűtőhöz. 

A hideghez vonzódó cica esete a hírekbe is bekerült. A Fox News több szakértőt is megkérdezett arról, vajon mi a magyarázat a macska különös viselkedésére. Az egyik ezek közül Emily Wilson állatorvos volt, aki megerősítette, valóban különös jelenségről van szó, mivel a macskák ösztönösen a meleg környezetekhez vonzódnak. Éppen ezért, szerinte Trevor talán nem is hőmérséklet, hanem inkább az élelmiszerek miatt vágyódik a hűtőbe.

Egy másik ok, ami magyarázat lehet, ha a macska olyan helyen él, ahol nagyon meleg van eleve és szeretne egy picit hűsölni valahol. A témában Ole Alcumbrac, a Nat Geo Wild csatornán látható The Wild Life of Dr. Ole műsorvezetője is megszólalt. Ő arról beszélt, hogy a macskák nagyon szeretnek mászni, így lehet, hogy a hűtő igazán emiatt tűnik Trevor számára izgalmasnak. Noha jelezte, hogy egy víz spriccelésével, illetve kifejezetten macskák távoltartására kifejlesztett, alacsony feszültséggel működő áramos védő terítőkkel el lehetne tántorítani a fridzsidertől idővel a cicát, a legjobbnak ő is azt tartotta, ha a gazda talál egy alternatív kuckót kedvence számára.

Sok dolgot lehet mondani a macskákról, de azt, hogy unalmasak nem. Nemrég írtunk Sodapop  nevű kalandvágyó cicáról, aki például imád szörfözni, túrázni és úszni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top