nlc.hu
Otthon

Jégeső Vas megyében

Mindent elvert a jégeső Söptén, elképesztő sebességgel csapott le az ítéletidő

Hatalmas károkat okozott a kertekben, veteményesekben.
jégeső

Legalább 20 percig hangosan zuhogott a jégeső Söptén csütörtök délután, amikor lecsapott az ítéletidő a Vas megyei településre. Az esetről videó is készült. Az udvar úgy nézett ki, mintha hó lepte volna el. Mint a Tények riportjából kiderül, sokaknak hatalmas károkat okozott a kertekben, többeknek mindent letarolt a veteményesben.

Az elmúlt napokban több helyen is kialakult zápor, zivatar a Dunántúl északi részén, főleg Vas és Veszprém megyében. Pénteken eközben már nyárias idő volt. Akadt, aki a Balatonba is bemerészkedett.

A május átmeneti időszak, így a kánikulára és a zivatarokra is gyakran van példa. Reisz András meteorológus szerint a változékony időjárás egyáltalán nem szokatlan ilyenkor, és nem is számít extrém jelenségnek. “Hirtelen melegedés majd azt követő lehűlés, és a kettő között lezajló frontátvonulás, ami adott esetben záporokkal, zivatarokkal, jégesővel jár, itt Magyarországon megszokott jelenség” – nyilatkozta.

Az előrejelzések szerint a hétvégi kánikulát lehűlés követi majd a jövő héten.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Varga György 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top