nlc.hu
Otthon

Légkondik drágulása

Iszonyúan megdrágultak a légkondik, és még nem látni az áremelkedés végét

A kánikulával a klímaszezon is berobbant, a háború miatt azonban hiány van egyes típusokból.
klíma

Átlagosan 20 százalékkal lettek drágábbak a légkondicionálók, ráadásul a gépek gyártása akadozik a háborús helyzet miatt, emiatt egyes típusokra várni kell – számolt be a Tények. “Van olyan gyártó, aki az elmúlt egy évben háromszor küldte újra az árlistáját. Ilyen gyorsan változnak az árak. A rézcső, amivel a klímákat szerelik, az napi áras jelenleg” – mondta el Sipos Ákos, klímaszerelő és klímatisztítás specialista.

A klímaszerelőknél most egyhónapos várakozási lista van. Sokan most szereltetik fel, de a legtöbben tisztítás miatt keresik a szakembereket. Ezt évente tanácsolják a klímaszerelők, mivel a penészes, koszos légkondicionálók egészségügyi problémákat is okozhatnak amellett, hogy kellemetlen, büdös szagot árasztanak.

A légkondi telepítése körülbelül 100 ezer forintba kerül, egy tisztítás ára pedig 8 és 30 ezer forint között mozog.

Jelentősen drágult az anyagok beszerzési ára, és a készülékeknél vannak olyan típusok, amelyek akadoznak, tehát várni kell a készülékekre” – mondta Nagy László klímaszerelő. 

A szakemberek szerint az áremelkedésnek még nincs vége, további drágulás várható.

Kiemelt kép forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top