nlc.hu
Otthon

Összefogott a falu a leégett házú családért

20 perc alatt égett porig a házuk, de Tiszasziget lakosai összefogtak a családért

Csak a nagymama volt otthon, amikor Tiszaszigeten kigyulladt a Johan család háza. Az idős asszony az állatokat még meg tudta menteni, de a házat már nem. Most a falu – élén a polgármesterrel – összefogott a családért.
Leégett családi ház

Tiszaszigeten mindenki ismeri a Johan családot, így amikor múlt kedden tragédia történt az életükben, villámgyorsan összefogtak értük. Még füstölögtek a leégett házuk maradványai, amikor már érkeztek az első adományok, és villámgyorsan felajánlottak nekik egy kis házat, ahová akár napokon belül beköltözhetnek – derül ki az RTL Híradó riportjából.

A család épp iskolai szülőértekezleten volt, amikor tűz keletkezett a könnyűszerkezetes házban, amiben Johanék már húsz éve éltek. Az épület húsz perc alatt porig égett, hiába próbálta az éppen otthon tartózkodó nagymama – aki az állatokkal együtt szerencsésen megmenekült – eloltani a lángokat. Johanékat hazaérve a leégett házuk látványa fogadta. Bár az eset alig több mint egy hete történt, Tiszasziget lakosai villámgyorsan összefogtak a bajba került családért. Sorra érkeztek az adományok és felajánlások, kaptak élelmiszert, pénzt és használati tárgyakat is, sőt jövő héten már megkezdődhet az új házuk tervezése is. Egy cég ablakokat küldött az új házhoz, egy másik pedig felajánlotta, hogy beszerzési áron adja nekik az építési anyagokat, és voltak, akik a munkájukat ajánlották fel az építkezéshez. A csodás összefogás némi örömet hozott a tragédiába, és ugyan úgy fest, Johanéknak új házuk lesz, a régiben számos olyan pótolhatatlan emléktárgyat hagytak hátra, ami örökre hiányozni fog nekik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top