nlc.hu
Otthon

Akkora a gaz, hogy a lakosok irtják Zuglóban

Akkora a gaz, hogy a lakosok irtják Zuglóban

Hatalmasra nőtt a gaz és a fű Zuglóban, ami nemcsak elhanyagoltan néz ki, a kullancsok és a toklász miatt a kutyákra veszélyes is. Vannak, akik maguk irtják a gazt.
Hatalmasra nőtt gaz Zuglóban

Rengeteg közterületen elburjánozott a gaz Zuglóban, a térdig vagy néhol még magasabbra érő magas fű és gyomok miatt sokan felháborodtak a kerületben – számolt be a Bors.

A helyiek arra panaszkodnak, hogy a gondozatlan területek tele vannak kullanccsal és toklásszal, ami nagyon veszélyes a kutyákra.

A magas fű miatt mindenfelé bogarak szállnak, elszaporodtak a kullancsok is, amit a kutyákból nem győzünk kiszedegetni. Három kutyusunk van, és már jártunk úgy sétáltatás közben, hogy átszúrta a kutya lábát a száraz toklász” – mondta a lapnak egy nő.

Az állapotokról korábban Hadházy Ákos országgyűlési képviselő is posztolt, később ezeket a helyeket rendbe tették:

Vannak olyan kerületi lakosok, akik viszont maguk irtják a gazt az önkormányzat helyett: az egyik nő például sarlót ragadott, mert már nem bírta nézni a dzsungelt. Igaz, bizonyos helyeken már az önkormányzat is intézkedett, és lekaszáltatta a magas növényzetet.

(Kiemelt kép: Facebook/Hadházy Ákos)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top