nlc.hu
Otthon
Az epilátorok jelentősége a fájdalommentes szőrtelenítésnél (X)

Az epilátorok jelentősége a fájdalommentes szőrtelenítésnél (X)

Ha szőrtelenítésről van szó, számos lehetőség közül választhatunk, kezdve a borotválkozástól, gyantázástól, az epilátor használatától a lézeres kezelésen át az újszerű IPL-beavatkozásig. Az epilálás egy másik dolog. Ez az a folyamat, amikor közvetlenül a tüszőből távolítják el a szőrt, anélkül, hogy megsértenék a bőrt. Ennek eredményeként sima, szőrmentes felületet biztosít akár négy hétig, és eltávolítja a legrövidebb szőrszálakat is. Mivel több csipesszel húzza ki a szőrt a gyökeréből, gyakran kellemetlen érzés van az epilálás során – ez a gyantázáshoz hasonló érzés. Ennek csökkentésének egyik módja a meleg vízben történő epilálás, akár zuhanyozás közben, vagy azt követően.

Mi az IPL szőrtelenítés?

Az IPL szőrtelenítést más néven villanófényes szőrtelenítésnek is nevezik. Az IPL módszer előnye, hogy a terápia teljesen fájdalommentes, mert nem megy mélyre az eszköz, csak a szőrtüszőkig, ezáltal elkerüli az idegeket, amelyek a fájdalomérzetet okozzák. A lézeres gyógyítás adott hullámhosszúságú fénykibocsátással jár, ezzel szemben az IPL fénytartománya meglehetősen széles, 400-1200 nanométer közötti. Emiatt a szőrtelenítési eljárás mellett a kollagén növelésre, a hajszálér kezelésre, a pigment-, a máj- és öregségi foltok eltávolítására szintén jól alkalmazható.

A közkedvelt epilátorok

Ha még nem ismeri az epilálást, akkor célszerű a lábaival kezdeni, mert ez a leglaposabb felület, és lehetővé teszi, hogy hozzászokjon ehhez az érzéshez. Néha előfordulhatnak dudorok vagy irritáció, de van mód ennek elkerülésére: tartsa feszesen a bőrt az epilátor alkalmazásakor, hogy növelje annak esélyét, hogy a szőrt teljesen eltávolítsa a tüszőből, ahelyett, hogy csak a bőr felett törné le. Hidratáló krém felvitele nyugtató hatású lehet.

A gép lényegében olyan, mint több száz mini csipesz, amely egy határozott mozdulattal húzza ki a szőrt a gyökeréből.

Az epilátorok jelentősége a fájdalommentes szőrtelenítésnél (X)

Használhatok-e epilátort az arcomra?

Mivel az arcon lévő szőrzet általában rövidebb és finomabb, mint a test más részein, javasoljuk, hogy vegyen igénybe speciális, erre a célra kialakított eszközt az irritáció vagy a haj kihullásának kockázata érdekében. Csak figyeljen arra, hogy szorosan húzza meg a bőrfelületet, mielőtt az eszközt áthúzza az arcán.

Lehet-e zuhanyozni rögtön epilálás után?

Ellentétben a lézeres eljárással vagy a gyantázással, az epilálás során hő keletkezik, így az utána történő zuhanyozás nem tilos, de mégsem tanácsos. Javasolt inkább az előtte történő zuhanyozás, amely megtisztítja a bőrt a portól és szennyeződésektől, kinyitja a szőrtüszőket a könnyebb eltávolítás érdekében, és megnyugtatja a bőrt, mielőtt kihúzná a szőrszálakat. Természetesen, ha van olyan, vízálló epilátora, amely a zuhany alatt működik, akkor lehet használni fürdés alatt is.

A művelet után a bőre fájhat, érzékennyé válhat és enyhén kipirosodhat, ezért bőrnyugtató,  hidratáló krém vagy nyugtató antibakteriális gél felvitele segíthet megnyugtatni a kezelt területet.

Hasznos tippek és tanácsok

Epilálás előtt 24 órával javasolt leradírozni az epilálandó felületet, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket- és csökkentsük a benőtt szőrszálak vagy fertőzések kockázatát. Közvetlenül az epilálás előtt javasolt forró zuhany vétele, hogy megtisztítsuk a bőrt és felszabadítsuk a szőrtüszőket. Mindenképpen ellenőrizni kell, hogy nedves vagy száraz epilátorunk van, mielőtt  az vízzel érintkezne. Az epilátor használatát először a lábakon próbálja ki, és sose felejtse el feszesre húzni a bőrt. Ha mód van rá, ne nyomja rá az epilátort a bőrére hagyja, hogy finoman csússzon. Kezdje a legkisebb sebesség beállításával és fokozatosan növelje a sebességet szükség esetén.

Nyugtassa a bőrt gyengéd hidratáló krémmel vagy nyugtató antibakteriális géllel.

A legjobb és leghatékonyabb kezelés érdekében olyan epilátort vásároljon a hazai internetes boltokban, ami hosszabb távon használható és ami talán a legfontosabb, hogy a beavatkozás minél kevesebb fájdalommal járjon.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top