nlc.hu
Otthon

Mosogatás könnyedén

Így fog könnyedén menni a mosogatás

Időigényes, és sokszor a hátunk közepére sem kívánjuk a mosogatást. Íme néhány egyszerű trükk, hogy menjen kicsit könnyebben.

Ha nincs otthon mosogatógép vagy épp meghibásodott, akkor vesd be a következő trükköket, hogy minél hamarabb túllendülj a mosogatáson.

Az első és a legfontosabb: a legtisztábbtól a legpiszkosabb darabok felé haladva végezd el a mosogatást, fontos azonban, hogy még mielőtt elkezdenéd, távolítsd el mindenhonnan az ételmaradékokat.

Áztasd be a koszos edényeket!

Ne folyasd a vizet feleslegesen, ne sikálj hosszú percekig! Inkább légy előrelátó: a koszos edényeket először áztasd be, hogy feloldódjanak a szennyeződések. A lényeg, hogy némi felhabosított mosogatószert is adj hozzá. Máris könnyebb dolgod lesz!

Mosogatás könnyedén

Fotó: Getty Images/Maskot

Próbálj ki egy edénykaparót!

Ha utálsz áztatni és/vagy a szivaccsal sikálni, akkor marad az edénykaparó, ami olcsón beszerezhető. Ezzel könnyedén eltávolíthatók még az edényekre ragadt, beszáradt szennyeződések is. Használata közvetlenül az étkezések után is javasolt: egy gyors kaparással és öblítéssel megelőzheted, hogy az étel a tányérra száradjon.

Rázd össze!

A zárható tetejű tárolóedények tisztításánál sok időt spórolhatsz meg, ha feltöltöd a belsejüket forró, mosogatószeres vízzel, majd a fedelüket felpattintva egyszerűen összerázod őket.

Főzz okosan!

Gyorsabban kész leszel a főzéssel is, ha amikor csak lehet, egyedényes ételben gondolkodsz. Így egyenesen arányosan jóval kevesebb edényt is kell elmosnod.

Ne halogass!

Az edénykupac napról napra lehangolóbb látványt fog nyújtani, másrészt büdös is lesz, ha sokáig tartogatod.

Odaégett életmaradék

Az odaégett ételmaradék eltávolítása az edények, serpenyők aljáról nem egyszerű feladat. Forralj fel az edényekben néhány pohár vizet öt evőkanál szódabikarbónával. Néhány órára, vagy akár egész éjszakára hagyd ázni a serpenyőt. Másnap az odakozmált darabkák szinte maguktól leválnak.

Tudtad? Az általános ajánlás szerint heti egyszer érdemes lecserélni a mosogatószivacsot. Fontos, hogy miután mosogattál vele, alaposan mosd ki, majd nyomkodd ki belőle a vizet, végül tedd száraz helyre. Érdemes valamilyen lyukacsos tálkára vagy rácsra helyezni, hogy ne a belőle kifolyt vízben álljon, ugyanis a nedves, meleg közeg kedvez a bacik szaporodásának.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top