Otthon
Szponzorált tartalom

A Te otthonodban is központi helyet tölt be a kanapé? Így válaszd ki a legjobbat! (X)

Milyen egy jó kanapé? – Sokan erre azt mondják: „hát kényelmes”! Természetesen,  de azért több szempontot is figyelembe kell venni a választáskor.

Manapság a legtöbb lakás egyik meghatározó, és az legsokoldalúbban kihasznált bútora a kanapé vagy az ülőgarnitúra. A kanapé, napjainkban a kényelmi funkciók mellett, a lakberendezés egyik fontos  és központi eleme is egyben.

A Te otthonodban is központi helyet tölt be a kanapé? Így válaszd ki a legjobbat! (X)

Hosszú tévézések, családi, baráti beszélgetések, nagy pihenések színhelye, de sokan a délutáni szundikálást is szeretik a kanapéján élvezni. Ezért fontos, hogy minden szempontot figyelembe vegyél, amikor minden szempontnak megfelelő, kényelmes,  tartós kanapét szeretnél a családnak választani.

Az alábbiakban mutatjuk a legfontosabb szempontokat, amik alapján könnyen kiválaszthatod a számodra legmegfelelőbbet.

Kiemelten fontos a helység mérete, és a lakberendezési stílus, ahova a kanapé fog kerülni. Mennyi és milyen használatnak lesz kitéve, csak egy kényelmes ülőalkalmatosságra, vagy pár alkalommal vendégágynak is használható, vagy akár mindennapos alvásra is alkalmas kanapéra van-e szükség?

Vendégágynak is használható kanapék

Ha vendégágy funkcióval ellátott kanapét keresünk, szivacsos vagy rugós kivitelűt nézzünk, pár éjszaka eltöltésére, ezek is remekül alkalmasak. Érdemes olyat választani, aminek a fekvőfelülete minden pontján azonos anyagból készüljön, ezzel biztosítva, az egységes, kényelmes fekvést és alvást.

Ha valóban csak pár vendégéjszakáról van szó, ne kössünk kompromisszumot, inkább helyezzük előtérbe, a becsukott kanapé kényelmét, annak minden szempontjával együtt.

A Te otthonodban is központi helyet tölt be a kanapé? Így válaszd ki a legjobbat! (X)

Mikor válasszunk kinyitható kanapét?

Ha kétszemélyes alvásra is szeretnéd használni a kanapédat, akkor válassz kinyitható és ágyazható modellt. Mindennapos alváshoz, a legmegfelelőbb a lebillenthető háttámlájú kanapé, mivel ennek kinyitásakor, 2 párhuzamos, sík fekvőfelületet kapunk, ezen a legkényelmesebb a mindennapos alvás.

A kihúzható, vagy több elemből kihajtogatott fekvőfelület, ugyanis leginkább 1-2 napos vendégéjszakára alkalmasak, mindennapos alváshoz inkább a billenthető háttámlás kivitel a legalkalmasabb.

A kényelmes és pihentető, mindennapos alváshoz választott 2 személyes kanapé esetében, keressünk olyan méretűt, aminek a fekvőfelületének szélessége, minimum 140 de inkább 160 cm.

Viszont ha bútorunkat nem szeretnénk éjszakai alvásra is használni, akkor mindenképp fix kivitelú darabot keressünk. Mivel ezek masszívabb, stabilabb kivitelűek, a nagyobb méretűek pedig így is kényelmes fekvőfelületet biztosítanak, egy-egy délutáni pihenéshez.

Milyen kanapé stílusok közül választhatunk?

A modernebb stílusú kanapékról érdemes tudni, hogy az egyedi kialakítás miatt, jóval kevesebb a kinyitható modell közöttük.

Felépítésük tekintetében, a kanapék között vannak egyszerű pad formájú 2 vagy 3 személyesek, vagy sarok kanapék, amik ahogy a nevükből is adódik,  sarokba helyezhetőek, itt mindenképp figyeljünk a kivitelezésre, mert nem mindegy, hogy jobbos vagy balos kanapé  illik leginkább a kiválasztott sarokba, Ugyanakkor már kaphatóak  nagyobb U formájú bútorok is,  amik már inkább ülőgarnitúra kategóriába sorolhatóak, mintsem kanapéba, ezért mindenképp az adott hely nagysága, ahova a kanapé kerül, fogja meghatározni, hogy milyen és mekkora kanapét választunk.

A Te otthonodban is központi helyet tölt be a kanapé? Így válaszd ki a legjobbat! (X)

A kanapé mérete is nagyon fontos!

Napjainkban más sokan otthonról, kényelmesen rendelnek kanapét webáruházból, mivel itt minden más shophoz hasonlóan, a rendelt termékre a webes elállási jogok és garanciák érvényesek, mint bármely más termék esetén.

Viszont webes rendeléskor, szinte az egyik legfontosabb tényező a kanapé mérete, mert sokan, sokszor a kiszállítás után szembesülnek csak az esetleges méretbeli problémákkal.

Ha Te is szívesen rendelsz webáruházból kanapét, sarokkanapét, akkor a fenti szempontok figyelembe vételével, biztosan megtalálod a legszuperebb kanapét, ami hosszú távon otthonod kényelmes, és központi helye lesz.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top