nlc.hu
Otthon

Pánik tört ki a kigyulladt debreceni társasházban

Pánik tört ki, amikor kigyulladt egy debreceni társasház

Az negyediken egy család annyira félt, hogy készek lettek volna kidobni a kisbabájukat az ablakon, hogy így mentsék az életét.

Kevesen múlott, hogy nem történt tragédia hétfőn kora reggel, amikor kigyulladt egy társasház harmadik emeleti lakása Debrecenben a Kandia utcában. A lakás teljesen kiégett és a tűz átterjedt a felette lévő negyedik emeleti lakásba is.

tűz

Fotó: Pixabay

A Blikk beszámolója szerint a társasházban hatalmas volt a pánik. A negyedik emeleten egy család élt egy kisbabával, akinek a szülei annyira féltek, hogy ki akarták dobni az ablakon a csecsemőt, nehogy bent égjen. Egy szemtanú, aki szintén a társasházban lakik, a TV2 Tények riporterének arról beszélt, hogy hallotta, ahogy a család ordítozik, hogy meg fognak halni. „Nagyon kegyetlen volt.”

Szerencsére végül nem lett tragédia. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral gyorsan eloltották a tüzet, az épületet átszellőztették, egy embert emelő segítségével menekítettek ki. A szakemberek tíz embert menekítettek ki a házból, amit – velük együtt – huszonheten hagytak el. Összesen nyolc embert vittek kórházba.

A Blikk információi szerint a tüzet egy, a konnektorban maradt töltő okozta. A szakemberek még vizsgálják a lángok keletkezésének az okát. A HAON úgy tudja, hogy a bajba jutottaknak a Debreceni Karitatív Testület is segít.

Pár héttel ezelőtt Csepelen egy  4. emeleti társasházi lakásban ütött ki tűz. Az égő lakásból kiugrott egy 36 éves férfi, aki életét vesztette.

Az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság legfrissebb összefoglalója szerint, 2022 első félévében Magyarországon összesen 4136 lakástűzhöz riasztották a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit. Ez 321-el több alkalom, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

Összesen 49 ember vesztette az életét, héttel többen, mint 2021 első hat hónapjában.

A leggyakrabban idős emberek válnak ilyen eset áldozatává, mert mire észlelik a tüzet, már annyi mérgező égésterméket belélegeztek, hogy már nem képesek menekülni. A lakástüzek során 298-an megsérültek, többségük füstmérgezést szenvedett. A tűzoltók az égő épületekből összesen 210 embert mentettek ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top