nlc.hu
Otthon

Monorierdő utcáit naponta önti el a szennyvíz

Monorierdő utcáit naponta önti el a szennyvíz, kétségbeestek a lakók

Áldatlan állapotok kezdenek kialakulni a településen.

Szennyvíz csordogál Monorierdő utcáin, befolyik a kertekbe, elönti a pincéket. eláztatja a falakat. A kétségbeesett lakók azt mesélték az RTL Híradónak, hogy szinte mindennap megjelenik náluk a szippantós kocsi.

Szennyvízszippantó kocsi

Szennyvízszippantó kocsi
(Fotó: Getty Images)

„Hallottam egy durranást, feljött és vastagon elkezdett kifelé ömleni az udvaromra a szennyvíz. Nagyjából 4-5 centi vastagon, mire leülepedett, megállt. Azt sem tudtuk, hogy mit csináljunk” – idézte fel az egyik lakó az eseményeket.

A Dabas és környéke Vízügyi Kft.-nél (Daköv) tudnak a problémáról. Azt mondják, amikor a csatornarendszer épült, még jóval kevesebben laktak a településen.

„Sajnos a több mint másfélszeresre nőtt település lakosságszámot már nem bírja problémamentesen elszállítani a vákuumos csatornarendszerünk” – magyarázza Artzt Sándor, a Daköv monori üzemigazgatóságának igazgatója. Így most mindennap jönnek Monorierdőre szippantóskocsival. De valóban nem tudnak elégszer jönni, nincs elég munkatársuk, és addig amíg nem érkezik kocsi, a lakók nem tudnak fürödni, lehúzni a mellékhelyiségeket.

A polgármester most azt tervezi, hogy jogi érdekképviseletet hoznak létre, ahol az önkormányzat jogásza fogadja majd a panaszokat, és segít eljárni is az ügyekben.

Van, ahol még a szennyvizet is felhasználják, Szingapúrban összeállt a vízügyi hatóság és egy helyi sörfőzde, hogy nagyon alaposan megtisztított szennyvízből főzzenek sört. Erről bővebben itt írtunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top