Nyílt láng alatt sem olvadó jégkrém miatt került bajba a népszerű fagylaltmárka

nlc | 2022. Július 08.
A kínai gyártó fagylaltját még szakácsfáklyával sem sikerült megolvasztani.

A közelmúltban a Weibo közösségi oldal egyik felhasználója tett közzé néhány fotót, melyen a Zhongxuegao márka egyik pálcikás jégkréme látható egy 31°C-ot mutató hőmérő mellett. A posztoló azt állította, hogy a fagyasztott nyalákságot nagyjából másfél óráig tartotta ezen a hőmérsékleten, ám egy kicsit sem olvadt meg.

Képernyőfotó az eredeti posztról

Ezt követően mások is kísérletezni kezdtek a termékkel, akadtak olyanok, akik öngyújtóval, sőt szakácsfáklyával próbálták megolvasztani azt, ám az még így sem adta meg magát. Bár a külseje némileg elszenesedett, azonban nyilvánvalóan nem úgy olvadt, ahogyan az egy jégkrém esetében elvárható lenne.

A sikertelen olvasztási kísérletekről készült videók nyomán egyre többen kérdőjelezték meg a jégkrém minőségét. A gyártó végül közleményt adott ki, melyben azt állították, hogy „viszkozitásnövelő szert” használtak annak érdekében, hogy megakadályozzák a jégkrém túl könnyű olvadását, ugyanakkor mindenkit biztosítottak arról, hogy a termék így is megfelel a nemzeti élelmiszerbiztonsági előírásoknak. A kedélyek azonban ezután sem nyugodtak meg.

„Biztonságos-e az emberi szervezetbe olyan anyagot bevinni, amely ilyen hosszú ideig mesterségesen megakadályozza a fagylalt olvadását?” – tette fel a jogos kérdést egy kommentelő a Weibón.

A Zhongxuegao egyébként az egyik legnépszerűbb kínai fagylaltmárka, mely prémium kategóriás jégkrémeiről ismert. Akad olyan termékük is, mely 160 jüanba, vagyis nagyjából 9500 forintba kerül.

via

Exit mobile version