nlc.hu
Baba

Fagylaltot és videojátékozást írt fel az orvos, ez lett a következménye

Fagylaltot és videojátékozást írt fel az orvos egy kilencéves betegének, kirúgták

Az anyuka a nyilvánossággal is megosztotta a szokatlan receptet, ami miatt vizsgálat is indult.

Egy brazil orvos nemrégiben elvesztette az állását, miután állítólag csokoládéfagylaltot és egy videojátékot írt fel egy 9 éves gyermeknek, akinek torokfájása és influenzaszerű tünetei voltak.

Május 18-án Priscila da Silva Ramos elvitte 9 éves gyermekét kivizsgálásra egy osascói állami klinikára, miután a kisfiú rosszul lett és hányni kezdett. Azt állítja, hogy orvos nagyon szakszerűtlenül viselkedett, megkérdezte tőle, hogy megnézte-e a gyermeke torkát, de nem vette a fáradságot, hogy maga is megvizsgálja a kisfiút, majd felírt jó pár gyógyszert, illetve egyéb javaslatokat is tett.

„Megkérdezte a fiamat, hogy szereti-e a fagylaltot, ő pedig igent mondott. Majd arra volt kíváncsi, hogy milyen ízeket kedvelt, erre a  fiam azt válaszolta, csoki a kedvence. Soha nem gondoltam volna, hogy a fagylaltot is felírja receptre, de így tett, ahogyan azt is hozzátette, hogy naponta játsszon a fiam egy mobilos játékkal” – nyilatkozta Priscila da Silva Ramos.

Fagylaltok egy tálban

Fotó: Pexels

A furcsa tételeket egyébként csak azután fedezték fel, hogy a fiú nagynénje megnézte a receptet, és ezután fel is töltötték a Facebookra. Volt, aki úgy gondolta, az orvos hibázott, mások pedig azzal érveltek, hogy csak viccből írhatta fel a fagylaltot és a játékot. Henderson Furst, a Brazil Ügyvédi Kamara bioetikai bizottságának helyi elnöke szerint vannak orvosok, aki a betegközpontú, empatikusabb kommunikáció miatt írnak vicces recepteket. 

A szóban forgó szakember próbálkozását sajnos a munkáltatója nem értékelte, és elbocsájtották állásából. Ami a gyermek édesanyját illeti, reméli, hogy ez az eset miatt jobb lesz majd az orvosi ellátás minősége a városban.

(via Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top