nlc.hu
Otthon

KRESZ-vizsga pénzért

150 ember helyett tette le a KRESZ-vizsgát, börtön vár rá

Segített másoknak jogsit szerezni, de igencsak megkérte az árát.
KRESZ-vizsga

Egy walesi családanya 150 embernek segített jogosítványt szerezni úgy, hogy ő tette le a megbízói helyett a KRESZ- és a forgalmi vizsgáikat is – írja a 24.hu. A 29 éves Inderjeet Kaur saját bevallása szerint egy KRESZ-vizsgáért 700 fontot (átszámítva 335 ezer forintot), egy forgalmi vizsgáért pedig 800 fontot (mintegy 383 ezer forintot) kért.

A csalásból élő anyát – aki összesen 120 ezer fontot (több mint 57 millió forintot) kereshetett – mindössze 8 hónapra ítélték, melynek csak a felét kell rácsok mögött töltenie, mivel a rendőrség 63 alkalommal tudta rábizonyítani a csalást.

Általában olyan ázsiai származású nők helyett vizsgázott le, akik nem tudtak jól angolul, és korábban már legalább egyszer megbuktak az elméleti vagy a gyakorlati vizsgájukon. Tevékenységével azonban hozzájárult ahhoz, hogy rengeteg felkészületlen és megfelelő tapasztalattal nem rendelkező sofőr vezethessen autót Nagy-Britannia útjain.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top