nlc.hu
Otthon

Cipő szagtalanítás otthoni trükkökkel

Cipőszagtalanítás egyszerűen – 4 otthoni trükk, amivel elűzheted a szagokat

Hazaérsz, leveszed a cipődet, és olyan távol teszed magadtól, amennyire csak tudod, mert nem a legkellemesebb a szaga? Mutatjuk, hogyan szagtalaníthatod otthoni praktikákkal!

Habár nyáron sokszor viselünk nyitott cipőket, amikor mégis a zárt cipő mellett döntünk, a nap végére kellemetlen szaga lehet a lábbelinknek. Néhány házi praktikával azonban könnyedén elűzhetjük a szagokat.

Macskaalom

Lehet, elsőre furcsán hangzik, de a macskaalomnak nem csak akkor van helye a háztartásban, ha cicád van. A cipő szagtalanítása során is jól jöhet, hiszen eleve arra való, hogy a nedvességet és a szagokat magába szívja. Fogj egy zoknit, tölts bele macskaalmot, és tedd a cipődbe egy éjszakára! Reggelre száraz lesz a cipőd, és a szagok jelentős részétől is megszabadulhatsz.

Szódabikarbóna és só

A só és a szódabikarbóna igazi multifunkciós szerek, ha a takarításról, foltok kivételéről és a szagtalanításról van szó. A kettőt keverheted is, a módszer ugyanaz, mint a macskaalom esetében: töltsd zokniba a szódabikarbónás sót – ne spórolj vele –, és hagyd hatni!

Vanília illóolaj

Ha most arra gondolsz, hogy a vanília illata keveredni fog a cipő szagával, megnyugtatunk: nem lesz így, ha megfogadod a tanácsunkat! Fogj 2-2 vattapamacsot, csepegtess rájuk vanília illóolajat, majd tedd őket a cipődbe. A vanília nagyon jó szagtalanító, de nemcsak elfedi, hanem semlegesíti is a szagokat.

Büdös cipő

Fotó: Getty Images

Hintőpor

A cipő szagtalanító praktikákon túl van néhány dolog, amivel megelőzhetjük, vagy legalábbis csökkenthetjük a láb izzadását. Ha eleve izzadásra hajlamos a lábad, akkor a nejlonharisnyát felejtsd el, és helyette viselj titokzoknit, abból is jó, ha van nálad egy plusz pár. A szagtalanító praktikák mellett minden este szórj hintőport a cipődbe, így még tovább csökkentheted a szagokat. Lehetőség szerint bőrcipőket viselj, mert a bőr engedi szellőzni a lábad, de ha nem bőrből készült a topánod, akkor már az is sokat számít, ha teszel egy bőr talpbetétet a cipődbe.

Plusz tipp: a lábaddal is foglalkozz

Sokszor nem csupán a láb izzadása, hanem gombás fertőzés okozza a kellemetlen szagokat. Gombás fertőzést bárhol elkaphatsz az edzőterem zuhanyzójától kezdve a strandokig. Ha gombásodik a lábad, feltétlen kezeltesd, de ne csak a szagok elűzése miatt, hanem az egészséged érdekében is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top