nlc.hu
Otthon

Kávégépet ígérnek a legújabb netes átverésben

Kávégépet ígérnek a csalók a legújabb netes átverésben

Egy 150 ezres kávégépet hirdetnek a csalók pár száz forintért az átverős nyereményjátékban.
Philips kávégép kamu nyereményjáték

Kamu nyereményjátékot hirdetve élnek vissza csalók a Philips márkanévvel az interneten. A csalási kísérlet a Facebookon és más webes felületeken, valamint e-mailben terjed, és az a lényege, hogy egy százezer forintnál is drágább kávégépet lehet megkapni 699-700 forintért.

A megadott linkre rákattintva egy látszólag a Philipshez tartozó oldalra jutunk, ám ha pénzt fizetünk be bankkártyával vagy utalunk, akkor bottal üthetjük az összeg nyomát, és biztos, hogy a kávéfőzőt sem fogjuk megkapni.

A Philips a hivatalos Facebook oldalán tett közzé egy figyelmeztetést:

„Felhívjuk a kedves ügyfeleink és a tisztelt fogyasztó figyelmét, hogy a Facebookon és más webes felületen terjedő, vagy email üzenetben kapott, 600-700 forintos Philips terméket ajánló hirdetések, nyereményjátékok NEM a Philips, azaz nem a Philips Magyarország Kft és nem a Philips Domestic Appliances Hungary Kft által kiírt és szervezett nyereményjátékok. Nem tudunk felelősséget vállalni azok tartalmáért, valódiságáért és a részvételből fakadó következményekért.”

A cég azt kéri, hogy minden esetben megfelelő körültekintéssel és elővigyázatossággal kezeljük az ilyen internetes nyereményjátékokat, és előzetesen tájékozódjuk ezek tartalmáról, valódiságáról és a részvétellel járó kockázatokról.

A hozzászólások alapján egyébként volt olyan felhasználó, akitől például 18 ezer forintot vontak le a csalók. A Philips kommentben azt írta, már többszörösen megtették a feljelentést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top