nlc.hu
Otthon

Már látszik, hogy néz ki az új Corvin Áruház

Már látszik, hogy néz ki az új Corvin Áruház

Részben lebontották az állványzatot az ikonikus épület elöl, melynek homlokzatát 2018-ban kezdték el felújítani.

Lebontották az állványzatot a Blaha Lujza téren álló Corvin Áruház egy része elől, így láthatóvá vált, milyen lesz az épület, ha végre elkészül az évtizedekig halogatott felújítása – vette észre a HVG. A falszakaszról a Színes Erzsébetváros közösségi oldalára került ki egy fotó:

Az eredetileg 1926 tavaszán megnyílt áruház épülete Reiss Zoltán tervei alapján épült fel. A II. világháború során megsérült, de 1948-ban – államosítás után – felújították és Budapest Nagyáruház néven újra megnyitották. Az 1956-os forradalom idején a korábbiaknál nagyobb károk keletkeztek benne, az átfogó rekonstrukciója azonban elmaradt. Kisebb felújításokat végeztek rajta, 1967-ben pedig felkerült rá az az alumínium borítás, amely egészen 2018 tavaszáig fedte a klasszicizáló stílusú, díszes homlokzatát.

A Corvin Áruház 1961-ben.

(Fotó: Fortepan)

Az áruház belső tereiben röviddel azt követően megkezdődtek a munkálatok, az idei év elején pedig a homlokzat megújítása is megindult.

A legutóbbi hírek szerint az épület, amelyben üzletek és irodahelyiségek is helyet kapnak majd, jövőre, az éppen átalakítás alatt álló térrel együtt nyílik meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top