nlc.hu
Otthon

Romániában már szakad a hó

Romániában már szakad a hó

Bukarestben vasárnap több mint húsz helyszínre riasztották a tűzoltókat az erős szél miatt.

Romániában több helyütt havazott vasárnap a magas hegyekben, az ország déli részén pedig fákat döntött ki a szélvihar, a kikötőket lezárták – írta meg az MTI híre alapján az Index.

A tenyeréből havat fújó fiatal nő egy téli tájon.

Fotó: Pixabay

A craiovai regionális közútkarbantartó vállalat vasárnap arra figyelmeztette a járművezetőket, hogy a – Páring-hegységen több mint kétezer méteres magasságban átvezető – DN67C Transalpina főúton havazik, illetve havas eső esik, ezért téli gumik és hóláncok nélkül ne induljanak útnak, vagy ha már ott vannak, várják meg a hókotró járműveket, és a nyomukban haladva ereszkedjenek le a hegyről.

A Bihari-hegységben az 1800 méteres Vigyázó-csúcson működő meteorológiai állomás ügyeletese töltött fel a Meteoplus Facebook-oldalra videófelvételt a behavazott tájról, hozzátéve, hogy a szeles időben az érzékelt hőmérséklet mínusz öt foknak felel meg.

Bukarestben vasárnap több mint húsz olyan helyszínre riasztották a tűzoltókat, ahol fákat döntött ki, villanyvezetékeket szakított le, vagy tetőszerkezeteket tépett szét az erős szél.

A közlekedési rendőrség tájékoztatása szerint vasárnap délelőtt leállították a manőverezést Románia valamennyi tengeri és folyami kikötőjében az erős szél miatt.

Az Alpokban már múlt hétvégén tartósan kifehéredtek a legmagasabb csúcsok, a hazai előrejelzések azonban még nem ígérnek havat.

Magyarországon a Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma felhőátvonulásokra számíthatunk többórás napsütéssel. Eleinte a felhősebb részeken még eshet az eső, majd délután egyre inkább labilizálódni kezd a légkör, és több helyen is előfordulhat zápor, zivatar, melyeket viharos erejű széllökések kísérhetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top