nlc.hu
Otthon

Hátizsákos szurikátát ábrázol Kolodko új szobra

Új szoborral támad Kolodko, ezúttal egy hátizsákos szurikáta tűnt fel Józsefvárosban

A cukorbetegség elleni küzdelem fontosságára hívja fel a figyelmet az alkotó.

Kolodko Mihálynak új szobra tűnt fel Budapesten. A szurikáta szobor az inzulin felfedezésének 100. évfordulójára és a diabétesz korai felismerésére hívja fel a figyelmet a 8. kerületi Bókay János utcában. „A gyermekkori diabétesz bárhol, bárkinél felbukkanhat ugyanúgy, mint Kolodko Mihály gerillaszobrai. A kis szurikáta szobor szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a diabéteszes gyermekek észrevétlenül is köztünk élnek” – nyilatkozta Kocsisné Gál Csilla, a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért elnöke a szobor kihelyezésekor, az ország legnagyobb diabéteszgondozó centruma, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika előtt.

Kolodko Mihály szurikáta-szobra

Fotó: Maronics Anna

Az alapítvány az életmentő inzulin felfedezésének 100. évfordulója alkalmából, a diabétesz korai felismerését célzó „Figyeld a jeleket!” kampány részeként kérte együttműködésre Kolodko Mihályt, aki jótékony adományként bocsátotta az alapítvány rendelkezésére alkotását. Az ötlet hátteréről – és arról, miért pont szurikáta – az alapítvány erről szóló közleményében olvashattok.

A művész legutóbbi munkája az orosz-ukrán háborúra reflektált.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top