nlc.hu
Otthon

Nemzeti Vágta 2022 győztese

Őcsény lovasa nyerte a Nemzeti Vágtát, immár háromszoros bajnok Németh János

Ő lett 2022 leggyorsabb lovasa.

Németh János, Őcsény lovasa nyerte Galaxy nevű lovával a 15. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap a budapesti Hősök terén. Az immár háromszoros bajnok Németh János Temerin, Farkaslaka, Kunadacs és Szilvásvárad lovasát győzte le a Hősök terén kialakított különleges versenypályán.

Németh János

Németh János idén is megnyerte a Nemzeti Vágtát – Fotó: MTI/Kovács Anikó

A 2022 leggyorsabb lovasa címet elnyerő, Tolna megyei versenyző a Nemzeti Vágta vándordíját, egy 1848-as huszárszablyát és 5 millió forintos jutalmat vehetett át az ünnepélyes díjátadón. Galaxy nevű lova hátára pedig győzelmi takarót terítettek.

A döntőben másodikként befutó Földes Luca, Temerin lovasa egymillió forintos, a harmadik helyezett Tamás Csaba, Farkaslaka versenyzője pedig félmillió forintos jutalmat kapott, a további két döntős, Kunadacs és Szilvásvárad lovasa 300-300 ezer forintot vihetett haza.

Délután megrendezték a nemzetközi futam döntőjét is, amelynek győztese Szerbia lovasa, a vajdasági Ördög Alen lett. Másodikként Szlovénia, harmadikként Magyarország lovasa, Farkas Dorottya ért célba. A negyedik helyen Ausztria, míg ötödik helyen az Egyesült Királyság versenyzője végzett.

Sipos Imre,

Sipos Imre végzett az első helyen a sztárfutamon – Fotó: MTI/Kovács Anikó

A jótékonysági sztárfutamon ebben az évben Széchenyi Krisztián, Krajnik-Balogh Gábor, Bács Péter, Sipos Imre és Barabás Kiss Zoltán szállt versenybe, a győztes Sipos Imre színész lett.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top