nlc.hu
Otthon

Nem jár szociális tűzifa a sümegi egyedülálló anyának

Nem kapott szociális tűzifát a sümegi egyedülálló anya

A település polgármester helyette kétezer forintot utalt ki neki gyógyszer és megélhetési kiadásokra.

Felháborító esetről számolt be közösségi oldalán Németh Szabolcs, sümegi civil aktivista. számolt be a közösségi oldalán. A történet főszereplője – melyet a 168 Óra is beszámolt – egy egyedülálló, dolgozó anya, (aki másodállást is vállal). Az asszony fizeti a lakbért és a rezsit, szegényes, de annál tisztább háztartását vezeti, nem iszik, nem dohányzik, az elmúlt években alig tudott magának ruhát venni. Egyre nehezebb körülmények között próbál a felszínen maradni úgy, hogy volt férje ellen eljárás folyik, mivel nem fizeti a gyermektartást.

Nő összekulcsolt tenyerekkel. Csak a kezek vannak fókuszban.

Képünk csupán illusztráció. (Fotó: Pixabay)

Az asszony gyermeke váratlanul beteg lett, és a drága gyógyszerekre már nem futotta. Ezért a nő az önkormányzathoz fordult, azt remélve, hogy nehéz élethelyzetében érdemi segítséget kaphat. A kérelméhez szükséges iratokat összeszedte és a polgármesteri hivatalba ment.

Az első meglepetés akkor érte, amikor a városháza egyik ügyintézője közölte vele, hogy szociálistűzifa-igénylését „felejtse is el”, mert nincs fa és különben sem járna neki. Néhány forinttal ugyanis az egy főre megállapított rendkívül szűkre szabott összeghatár felett van a jövedelme.  A második meglepetés pénteken érte, amikor kapott egy tértivevényes levelet Végh László fideszes polgármester aláírásával. A gyógyszer és megélhetési kiadásokra kétezer forintot utalnak ki neki és a kisfiának. A levél feladási díja nagyjából 700 forint lehet.

Németh az esettel kapcsolatban felteszi a kérdést, hogy 

Rendjén van, hogy itt a tél, és mint kiderült, a város nyáron egy kugli fát sem vett szociális tűzifa gyanánt? Rendjén van, hogy milliók folynak el eszem-iszomra és milliók mennek el öltözködési és kommunikációs tanácsadóra? Rendjén van, hogy egy valóban rászoruló, nélkülöző gyermekes anyukát így aláznak meg? Nem kellene valami azonnali intézkedést tenni, hogy ilyen többet ne forduljon elő?

A 168 Óra úgy tudja, hogy a sümegiek az arcpirító esetet olvasva összefogtak, és gyűjtést szerveztek az asszonynak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top