nlc.hu
Otthon

Epilepszia elleni gyógyszert evett a magára hagyott gyerek

Megevett egy levél epilepszia elleni gyógyszert a magára hagyott gyerek

Az anya ellen vádat emeltek.

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy harmincéves nő ellen, aki úgy ment el a városba bevásárolni, hogy hat gyermekét magára hagyta a családi házban.

Ötéves kisfia beszedte a konyhaszekrényen tárolt epilepszia-gyógyszert, amitől életveszélyes állapotba került.

Az anya nem dolgozott, háztartásbeli volt egy beregi településen. A gyerekeket viszont többször magukra hagyta, akár több órára, míg vásárolni ment – írja az Ügyészség honlapján. 

epilepszia elleni gyógyszer mint rendőrségi bizonyíték

Az említett gyógyszer (Fotó: Ügyészség)

2021. július 7-én, reggel, az anyjuk autóbusszal ismét elutazott a közeli városba azért, hogy bevásároljon. Élettársa nem tartózkodott otthon, mert kora reggel munkába ment. A felügyelet nélkül maradt ötéves kisfiú a szekrényről levett egy levélnyi epilepszia elleni gyógyszert, amelyből olyan mennyiséget fogyasztott el, hogy életveszélyes állapotba került. A gyermek a kórházban 10-15 nap alatt gyógyult meg.

A gyámhatóság az eset után intézkedett mind a hat kiskorú gyermek nevelésbe vételéről, így ők már nem a szüleik háztartásában élnek. Az ügyészség gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével és hat rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja az anyát. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top