nlc.hu
Otthon

Tizenegymillió forintért eladó egy régi templom Mezőlakon

Tizenegymillió forintért eladó egy régi templom Mezőlakon

Jó üzletnek tűnik, de az új tulajdonosnak sok dolga akad majd az épülettel.

A Blikk vette észre, hogy több helyen is hirdetik eladásra Mezőlak régi evangélikus templomát.  Mint írják, az ingatlan besorolása alapján “kivett templom” kategóriában, felújítandó lakóházként, ami alkalmas lehet vendégház, galéria kialakítására is.

A lakótér 122 négyzetméteres, villany és gáz van benne, csatorna- és vízhálózat az utcában, utóbbi kettő bevezethető. A vevő a 90000 forintos négyzetméter árért még kap egy haranglábat is, plusz egy 1500 négyzetméteres kertet. Mindezért 11 millió forintot kérnek. 11 millióért árulnak egy templomot Mezőlakon

Fotó: Ingatlan.comA templom, amit a helyiek csak Szenyornak hívnak, 1920-ban épült, és a közösség már évek óta nem használja, a miséket máshol tartják. Az épület a nevét egyébként annak a vállalkozónak a beceneve ihlette, pontosabban, aki 2009 körül megvette a használaton kívüli templomot.

És bárki is lesz az új gazdája, lesz dolga az ingatlannal, az épület nincs jó állapotban, minden elborít a gaz és a szemét, bent pedig sok a lom. A környéken ugyanis a templomot áruló férfival együtt többen is foglalkoztak húsz éve ausztriai, német és svájci lomtalanítások értékmentésével, több-kevesebb sikerrel. Ám mivel az üzlet már nem megy, nagyon sok minden rajtamaradt. 

„Kitakarítva legalább ötmillióval többet érne az épül. Kár lenne hagyni, hogy ez a szép épület összedőljön, márpedig ha nem lesz vevő, ez a sors vár rá. Bár elmúlt száz éves, nem minősül műemléknek, így nem áll védelem alatt, tulajdonképpen nincs gazdája, csak tulajdonosa. Egész Mezőlak bízik benne, hogy lesz egy lelkes, fiatal, aki megveszi a templomunkat és újjáéleszti lakóházként” – nyilatkozta egy helyi férfi.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top