nlc.hu
Otthon

Túl sokat fogyaszt, leállítják a fogaskerekűt

Túl sok áramot fogyaszt, leállítják a fogaskerekűt

Jövő tavaszig biztosan nem indul újra.

Autóbuszok fognak közlekedni a fogaskerekű helyett télen – jelentette be a BKK sajtóközleményben. A közlekedési vállalat szerint a téli pihenőre a gazdasági helyzet és az energiaárak emelkedése miatt van szükség. 

Az ideiglenes üzemszünet a tervezett tavaszi pályafelújítás végéig tart és ennek köszönhetően több mint 120 millió forintot spórol majd Budapest, emellett a szakemberek a kötelező karbantartást is elvégezhetik a járműveken – írták.

A fővárosi cég kiemelte: míg több vidéki városban a fontos vonalakon ritkítottak a járatokon, Budapesten csak a zömében turisták által használt fogaskerekű fog szünetet tartani. Ennek kihasználtsága a téli időszakban hétköznap mindössze tíz, hétvégente pedig harminc százalékos.

A fogaskerekűn dolgozó sofőrök nagy része villamosvezetőként fog dolgozni, emellett a többi forgalmi és műszaki dolgozó foglalkoztatását is megoldja a vállalat.

A 60-as jelzésű fogaskerekű helyett a kibővített menetrend szerint közlekedő 21-es, 21A, 212-es, 212A, 212B és 221-es autóbuszokkal lehet utazni, amelyeken a kerékpárszállítás is lehetséges. A fogaskerekű minden megállójának 300-500 méteres környezete a vágányzár alatt más autóbuszjárattal is jól elérhető. 

NYITÓKÉP: Wikimedia Commons

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top