Eladó Anglia „legeldugottabb háza”, amelyhez három hegycsúcs is tartozik

S. Z. | 2022. November 21.
A nemzeti park területén lévő Skiddaw House lenyűgöző vidéken fekszik, de a legközelebbi kocsma 6,5 kilométerre van tőle.

Egy évszázaddal ezelőtt a Brit-szigetek „legmagányosabb lakhelyeként” írták le a Skiddaw House-t, ami egy gyilkosság helyszíne is volt. Most, hogy árulják az ingatlant, már sokkal pozitívabban beszélnek róla, de az tagadhatatlan, hogy Anglia egyik leginkább civilizációtól távoli házáról van szó.

A 457 méterrel a tengerszint felett fekvő Skiddaw House-t 1829-ben építtette vadászháznak George Wyndham gróf. Tartozik hozzá 1214 hektár a Lake District nemzeti park területén és három hegycsúcs is. A házhoz vezető legrövidebb gyalogos útvonal 20 perces, Threlkeld kis falujából indul. A szebb útvonal Keswickből vezet a házhoz, de két óráig tart. Ezenkívül csak terepjáróval lehet megközelíteni a házat, a legközelebbi kocsma pedig 6,5 kilométerre van.

Az angliai Skiddaw House a Lake District nemzeti parkban (Fotó: Righthouse)

Az ingatlan jelenleg Gavin Bland juhtenyésztő tulajdonában van. Önmagában a házat már 2021-ben árulni kezdte, és fogalma sem volt, lesz-e iránta érdeklődés. Nagyon meglepődött, amikor az ingatlanközvetítő cég egyik legnépszerűbb háza lett. Eladni viszont nem sikerült. Ebben a borsos, több mint 700 millió forintnak megfelelő ár mellett az is közrejátszhatott, hogy az isten háta mögött található, és 2027-ig szálláshelyként van bérbeadva, jelenleg is Nagy-Britannia legmagasabban fekvő ifjúsági szállójaként működik.

Így néz ki a Skiddaw House nevű ház, amely jelenleg ifjúsági szállóként működik (Fotó: Rightmove)

Az ingatlant most már a házat körülvevő hatalmas területtel együtt kínálják mintegy 10 millió fontos, több mint 4,7 milliárd forintos áron. Ez nem kevés pénz, viszont amióta létezik a Skiddaw House, ez az első alkalom, hogy kikerült az ingatlanpiacra. További különlegessége, hogy a földterület a Lake District nemzeti park legnagyobb területe, amelyet valaha is eladásra szántak. Mindezek miatt komoly érdeklődésre számítanak.

További képeket az ingatlanhirdetési oldalon láthatsz. 

(Guardian)

Exit mobile version