nlc.hu
Otthon

Helyes ruhaszárítás

Ezért ne szárítsd soha a ruhát a radiátoron!

Takarítási szakértő elmagyarázza, miért ne száríts soha ruhát radiátorokon – még télen sem.

Míg sokan az energiaköltségek miatti aggodalmak miatt kerülik a szárítógépet, a ruhaszárítás radiátorral többet árthat, mint használ.

Ez sem a teregetés tökéletes módja (Fotó: Getty Images)

Ez sem a teregetés tökéletes módja (Fotó: Getty Images)

A nedves, hideg és téli időjárás miatt nehézkessé válik a frissen mosott ruhák szárítása. A megélhetési költségek emelkedésével azonban már a múlté azok az idők, amikor a nedves ruhákat lazán a szárítógépbe dobhattuk. Sok háztartásban pedig nincs is.

Gyakori, hogy a ruhák a radiátoron száradnak, ám egy szakértő azonban óva int attól, hogy a fűtőtestet ruhaszárításra használjuk, mert az hosszú távon több kárt okozhat, mint hasznot.

Rebecca Bebbington, a NetVoucherCodes fogyasztói szakértője elmagyarázta, hogy a folyamat több nedvességet eredményez a levegőben, így sokkal hosszabb a szárítási idő.

Ehelyett érdemesebb a beáramló napfényt használni, illetve egy extra centrifugálással még több vizet kipréselni a mosott ruhákból – írja a Mirror.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top