nlc.hu
Otthon
Sosem mosott ágyneműben aludt egész életében

Soha nem mosta ki az ágyneműjét és nem tisztíttatta a 100 éves matracát – állítja a nő

Ha ennek csak egy kis részes is igaz, már akkor is komoly gondok vannak.

Az embereket eléggé megosztja, hogy milyen időközönként ajánlott kimosni az ágyneműnket, de az biztos, hogy elég kicsi azoknak a halmaza, akik a „soha” válasz mellett tennék le a voksukat. Közéjük tartozik Cornelia, akit a Channel 4 műsora az Obessivel Compulsive Cleaners mutatott be még 2013-ban, de a felvétel most kezd igazán nagy hullámokat vetni a közösségi médiában. A műsor olyan embereket párosít, akik nem tudják abbahagyni a takarítást, olyanokkal, akik egyáltalán nem takarítanak – írja a ladbible.

Cornelia

Cornelia, aki kerüli az ágyneműmosást (részlet a Channel 4 műsorából)

A részvétel előfeltétele az volt, hogy a párosok, ha összejönnek, segítsenek egymásnak megérteni szokásaik szélsőségeit, és közösen megtalálni az arany középutat. Ebben a bizonyos epizódban a takarítás megszállottjai, Hayley és Dann ellátogattak Plas Tegbe, egy kísérteties, 17. századi kastélyba Észak-Walesben. A régi otthonban élt Cornelia és 12 macskája, akik a takarítást és rendrakást nem tartották prioritásnak – sőt egyáltalán nem tartották szükségesnek. A pár friss rémülettel az arcukon érkezett Walesbe, amikor felfedezték, mi vár rájuk.

Miután bemutatták nekik, hol fognak lakni, Hayley megkérdezte Corneliától, hogy mikor mosták ki utoljára az ágyneműt, és a válasz elkeserítette. – Soha – mondta neki Cornelia. Hayley rémülten válaszolt: “Sosem volt kimosva? Mi a helyzet a matraccal? Tisztítja a matracokat?” – Természetesen nem – mondta egy kicsit zavarodottan Cornelia, mielőtt Hayley tovább faggatta, hány éves a matrac. „Lehet 100 éves, vagy valami ilyesmi” – mondta. „

Tudod, évekkel ezelőtt így éltek az emberek – és én még mindig így élek.

A műsor résztvevője, Hayley felajánlotta a mosást, csakhogy Cornelia megtiltotta neki, hogy bármilyen vegyi anyagot használjon hozzá, egyedül ahhoz adta hozzájárulását, hogy tiszta vízzel kimossa, amitől a takarításmániás nő teljesen kiborult. Az ott töltött időt borzasztóként írja le, mert még a wc-re sem mert elmenni: ezek után fél attól, hogy azt mikor takaríthatták utoljára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top