nlc.hu
Otthon

Tavasszal az üres madáretető a legjobb

Tudtad? A tavasz ezen időszakában jobb, ha kiürítjük a madáretetőket

Néha azzal segítünk a legtöbbet, ha „nem segítünk”. Zsolti TikTok-videójában számol be arról, hogy a tavasz ezen időszakában jobb, ha kiürítjük a madáretetőket, hiszen mostanra már épp elegendő tápanyagot szereztek. Ennek ellenére további tippeket javasol arra, hogyan hozhatjuk ki kertünkből a legtöbbet, hogy megóvjuk a természetet és közben a veteményesünk is növekedjen.

Ha Te is természetkedvelő vagy  és még madáretetőd is van, akkor itt egy tipp arra, hogyan tudsz a madarak kedvében járni. Elsőre furcsán hangozhat, de ebben az időszakban jobb, ha kiüríted a madáretetőket. 

Kihelyezett madáretető

Kihelyezett madáretető
(Fotó: Getty Images)

Zsolti Élménykertész nevű Tiktok-oldalán próbál segíteni különböző tippekkel és trükkökkel abban, hogyan gondozzuk otthon a kertünket. Újabb videójában arról mesél, hogyha tehetjük, ürítsük ki a madáretetőket, hiszen a tavasz közeledtével a madarak már elég mennyiségű és minőségi ételt tudnak találni a természetben.

Számukra a rovarok biztosítják a megfelelő mennyiségű fehérjeforrást, így ilyenkor már nem szükséges tovább etetni őket, ennek ellenére az itatásukra továbbra is nagy hangsúlyt kell fektetni, nemcsak a madarak, hanem a rovatok tekintetében is. Az ehhez szükséges itatókat pedig  otthon, akár pár száz forintból is el tudjuk készíteni, amihez mindössze egy cserépalj, víz és pár kő kell.

A rovarok a kertész legjobb barátai, nemcsak a veteményesben, hanem a díszkertben is

 – meséli Zsolti. 

A rovaritatóval bevonzzuk a hasznos beporzókat is, amivel a házi veteményesünk is növekedhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top