nlc.hu
Otthon

Így kérjetek nászajándékot okosan

Így kérj nászajándékot a vendégektől, hogy biztosan azt kapd, amire vágysz

Nem mindegy, hogyan kéred, és az sem, hogy mit – segítünk a nászajándékokkal, hogy ennyivel kevesebb gondod legyen az esküvőszervezésben.
MediaMarkt

A legtöbb pár számára ciki és zavarba ejtő arról beszélni, hogy pontosan mit szeretnének nászajándékba kapni. Nem akarnak követelőzőnek tűnni, az pedig, hogy pénzt kérjenek a tárgyi ajándékok helyett, csak emel a kellemetlenségfaktoron. Jó hírünk van, ha ti is a para-párok közé tartoztok: nyugi, a násznép szeretne meglepni titeket, ráadásul olyan ajándékokkal, amiknek biztosan örülni fogtok. Szóval tutira értékelni fogják, ha kapnak némi iránymutatást tőletek nászajándék ügyben.

Főleg, hogy manapság a legtöbb pár nem a szülői házból repül ki az oltár elé, hanem már régen elkezdték a közös életüket – az esküvő csak szertartás, amivel hivatalossá teszik az egymás iránti elkötelezettségüket. Éppen ezért tényleg nem egyszerű eldönteni, hogy mire lehet szükségetek friss házasként. Így jó, ha tudod hogyan kérj nászajándékot a vendégektől anélkül, hogy fura vagy kínos lenne a dolog. Mutatunk pár tippet!

Tudjátok le már a meghívóval

Bár néhány esküvői etikettet tárgyaló helyen azzal fogsz találkozni, hogy nem igazán ízléses az ajándékról beszélni a meghívón, valójában egyáltalán nem jelent gondot. Sőt, kifejezetten gyakori, hogy – néha egyenesen verses formában – kitér az ifjú pár a nászajándékkal kapcsolatos témakörre a meghívón. Annyira érdemes figyelni, hogy a meghívó „tájékoztató részénél” beszéljetek erről. Tehát ahol a helyszín, a menetrend és ilyen infók szerepelnek, azaz nem a fő oldalon.

Nem véletlenül írunk 2023-at

Manapság szuper népszerűek az esküvői honlapok. Ha nektek is lesz saját weboldalatok, akkor használjátok ki, és itt beszéljetek arról, milyen nászajándékoknak örülnétek. Megoszthatjátok a kívánságlistát, amihez létrehozhattok egy konkrét nászajándékkérő listát – vannak hivatalosan elkészített ajándéknyilvántartások, de egy szimpla Google űrlap is megfelelő lehet a célra. És hogy miért jó online vezetni egy ilyet? Mert nemcsak a vendégek követhetik nyomon, hogy melyik kérésetekre csapott le már valaki, hanem ti is, ráadásul ti akár még módosíthatjátok is. Ha azon aggódsz, hogy az idős nénikéd lehet, hogy nem fogja tudni használni az online formátumot, egy elegáns ajándékkérő kártyát (azaz a lista offline változatát) is csatolhattok a meghívó mellé. Nem tudjátok, hol kezdjetek neki egy ilyen listának? Az alábbi galériában a MediaMarkt termékeiből válogatva hoztunk pár ötletet, amiből inspirálódhattok.

MediaMarkt
Megnézem
Összes kép (5)

Szájról szájra

Szájhagyomány útján nemcsak a népmesék, a nászajándék-kívánságok is terjedhetnek. Egyszerű és nagyszerű módja annak, hogy a meghívottak mind tisztában legyenek azzal, pontosan mire vágytok a nagy napon, ha beavatjátok a családot és a közeli barátokat. Úgyis az anyukádat, a vőlegényed nővérét, vagy a legjobb barátnődet fogják bombázni a kérdésekkel a vendégek, így hát biztosíthatod, hogy jó választ adjanak. Ti pedig ne a huszadik turmixgépet bontsátok ki a lagzi után.

Osszátok meg a történeteteket

Sokszor a rokonok, barátok azért nem akarnak pénzt adni az esküvő alkalmával, mert ridegnek és személytelennek érzik. Ha viszont ti kifejezetten anyagi támogatásra vágytok tárgyi ajándékok helyett, akkor próbáljatok meg úgy pénzt kérni a násznéptől, hogy érezzék: nemcsak ATM-ként gondoltok rájuk, hanem tényleg ennek örültök a legjobban. Mert hát nyilván már egy ideje együtt éltek, a háztartásban pedig megvan minden, amire szükségetek van. A pénzzel pedig a násznép valóban a közös életetekbe fektetne bele – ezt viszont nekik is tudni kell. Avassátok be őket! Meséljétek el, hogy az álomnászútra gyűjtötök, esetleg már a családalapítást tervezitek, vagy házfelújításba vágnátok bele. A vendégek örülni fognak az őszinteségnek, és izgatottak lesznek, hogy a részei lehetnek a folyamatnak.

+1 Ajándékasztal

Ez csak egy plusz tipp, mégis elengedhetetlen, hogy a nászajándék-ötleteinket egy masnival átkötve adhassuk át: ne feledkezzetek meg arról, hogy a lagzi helyszínén legyen egy kijelölt asztal az ajándékok számára. Akár tárgyi meglepetéseket kértetek, akár pénzt vagy utalványt, biztos, hogy lesznek vendégek, akik ragaszkodni fognak az elképzeléseikhez. Tehát tárgyi ajándékot hoznak, ha csak pénzt kértetek, tömött borítékot, ha kávéfőzőt. Ezért az asztal – egy dobozkával ellátva, ahová a borítékok kerülnek – megkerülhetetlen. Hogy ennek az után is meglegyen a funkciója, hogy az ezzel megbízott személy biztos helyre vitte a nászajándékokat, egy üres vázával díszítve várjon rátok az asztal: ide rakhatod majd a menyasszonyi csokrot.

via

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top