nlc.hu
Otthon

Növények, amiket szinte nem is kell locsolni

Ezt a 6 növényt alig kell locsolni, így még te is életben tarthatod!

Ha benned is kedvet ébreszt a nyár ahhoz, hogy növényekkel ékesítsd a teraszt vagy az otthonodat, ezekkel a zöldekkel jóban lesztek!
Növény locsolása

Az alacsony vízigényű növényeket szinte nem is kell locsolni, ami nagy ajándék akkor, ha hajlamos vagy megfeledkezni a rendszeres öntözésről. A nagy melegben és a tűző napon a növények is szomjaznak, de ezek különösen ellenállóak még a kánikulában is.

Van remény tehát akkor is, ha időhiány vagy a kétbalkezes kertészkedés miatt sok zöldet tettél már el láb alól! Ez azért is jó hír, mert ezek mellől nyaralni is elmehetsz, anélkül, hogy meg kellene szervezned a locsolásukat. A hazatérésed után sem fognak kókadozni, vagy ha mégis, elég lesz egy kis vízzel megkínálni őket és máris magukhoz térnek.

Ezek a fajok természetes élőhelyükön is sokszor kénytelenek elviselni a mostoha körülményeket, így jóval edzettebbek, mint a nagy vízigényű, direkt napfényre érzékenyebb példányok. Válogass ezek közül, még olyanokat is mutatunk, amik virágot is hoznak a viszontagságok ellenére!

Növények, amiket alig kell öntözni
Megnézem
Összes kép (6)

Nyitókép: Getty Images – kynny

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top