nlc.hu
Otthon

Öntözés helyett zöldre festik a bokrokat

Egy anya párezer forintos trükkje, amitől újra zöld lesz a kiégett cserje

A locsolást bizony megspórolta...

Egy anya több ezer kedvelést kapott az interneten, miután megosztotta 1-2 ezer forintos trükkjét, miként varázsolta újra zölddé a kiégett cserjét.

A Surrey-ből származó Lisa Harveynek elege lett abból, hogy kültéri örökzöldje folyamatosan haldoklik, és olcsó és egyszerű módot akart találni ennek megakadályozására.

Egy gyors ötletelés után a 45 éves anya úgy döntött, hogy a legjobb módja annak, hogy növényei frissen nézzenek ki, ha nem pazarol rájuk vizet vagy növényi tápszert, hanem az elhalt, barna leveleket egyszerűen:

lefújja zöld festékszóróval.

 

Lisa két haldokló növényét is bevonta a festékkel.

Azonnal megosztotta a trükköt az interneten, ami eddig több mint 10 000 kedvelést gyűjtött össze. Szerinte sokkal többe került volna néhány igazi növény vásárlására.

Kaliforniában amúgy bevett szokás, hogy amikor az extrém szárazság miatt korlátozták a vízhasználatot, és nem jut víz a kertekben a fű locsolására, amit amúgy is szétégetett a napsütés, így a legkevésbé sem zöld, akkor az emberek festékkel fújják üde zöld színűre a gyepet.

Más kérdés, miért kell egyáltalán gyep manapság, a kérdéskört bővebben is körbe jártuk ebben a cikkünkben.

(via)

kopasz és zöld fa

Legalább locsolni nem kell. Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top