nlc.hu
Otthon

Különleges szálláshelyek

Megvettek egy leharcolt vasútállomást, és csodás hotelt varázsoltak belőle

A legtöbben csak omladozó, bontásra ítélt vonatállomásnak gondolták a Rowden Mill Stationt, Cecilia és férje azonban mesés szállodát láttak lelki szemeik előtt, amikor megpillantották.
Vonatállomásból varázsoltak szállodát

A legtöbben csak omladozó, bontásra ítélt vonatállomásnak gondolták a Rowden Mill Stationt, Cecilia és férje azonban mesés szállodát láttak lelki szemeik előtt, amikor megpillantották. Az 50 éves nő és a nála 10 évvel idősebb párja azonnal beleszerettek az elhagyott vasútállomásba és miután lecsaptak rá, a tettek mezejére léptek, hogy hangulatos hotellé alakíthassák át.

Megérte kitartóan keresgélni

A házaspár hosszabb ideje morfondírozott azon, hogy életre hív egy különleges szálláshelyet, ám hiába keresték az ideális helyszínt, egyszerűen nem érezték magukénak a korábban megtekintett ingatlanokat. Amikor viszont viszont az Észak-Herefordshire-ben lévő Rowden Mill Station felé vitte őket az útjuk, nagyot dobbant a szívük az épület láttán.

Az állomást 70 éve használták utoljára, 1953 óta azonban zárva tart, és egyre romosabbá vált. Az épülettel együtt vásároltak egy vasúti kocsit is, amit aprólékosan felújítottak és vintage stílusban rendeztek be. 

Rögtön tudták, hogy dolguk van az állomással

„Mindketten olyan helyre vágytunk, ami megfog bennünket, amiben van valami különleges. Fantasztikus volt a pillanat, amikor rátaláltunk a vasútállomásra: mindketten úgy éreztük, hogy dolgunk van vele, és nem lehet másé, csak a miénk. Az álmunk megvalósult, mi viseljük gondját ennek a mesebeli helynek” – idézte fel a kezdeteket lelkesen Cecilia.

Egy teljes éven át dolgoztak megállás nélkül, a munkálatokat a csomagmegőrző helyiséggel és a váróteremmel kezdték. A hotel recepcióját az egykori jegypénztárból alakították ki, a nőknek fenntartott társalgót pedig az egyik legszebb hálószobává varázsolták

Nem kerül vagyonokba a vagon

A vagont is szálláshellyé változtatták, méghozzá nem is akármilyenné: négy személy fogadására alkalmas, de az egykori csomagmegőrzőben is álomra hajthatják a fejüket. Az árak szobánként változnak, egy hétvégére 180 ezer forint körüli összeget kell fizetni a négyszemélyes hálóért, míg a kisebb szobákban akár már 90 ezer forintnak megfelelő összegért is pihenhetünk.

Forrás: Via, Nyitókép: Facebook – Rowden Mill Station

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top