nlc.hu
Otthon
Döntés született a lakossági szaldó elszámolás meghosszabbításáról.

Félig megnyugtató megoldás született napelemügyben

A már működő, háztartási méretű napelemes rendszerek esetében egy ideig még megmarad az éves szaldó elszámolás.

2024-től is fenntartják az éves szaldó elszámolást a már működő, háztartási méretű napelemrendszerekre, a telepítésüktől számított tíz éven át – közölte a Telex Lantos Csaba energiaügyi miniszter bejelentését.

Napelemet szerelnek a Zalasolar Kft. szakemberei a nagykanizsai református templom parókiája tetõszerkezetére 2019. március 4-én.

 

Lantos szerint európai uniós elvárás a bruttó elszámolás bevezetése 2024-től. Ezért (??? – a szerk.) úgy döntöttek, hogy a kedvezőbb éves elszámolást alkalmazzák azok esetében is,

akik 2023. szeptember 7. éjfélig jelezték fejlesztési igényüket.

Nekik 2026. január elsejéig kell befejezniük a beruházásokat. Az éves szaldó eltörlése 200 ezer családot érintett volna hátrányosan. A mostantól beérkező újabb igények viszont már egységesen bruttó elszámolásba kerülnek.

„Megerősíthetem, hogy van mód az éves elszámolás fenntartására minden már meglévő beruházás esetében, sőt azoknál is, akik igényüket mostanáig benyújtották, de a fejlesztést még nem valósították meg”

– fogalmazott a miniszter.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top